Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu

2024-04-07 Autorius Baltoje lėkštėje

Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Šį kartą mane "papirko" šio biskvitinio pyrago pavadinimas, kurį radau internete. Kaip pasakiau vyrui, kad jo gimtadienio šventei iškepsiu tortą tokiu pavadinimu jis manęs ramia veido išraiška paklausė: "ar tai bus mano svajonė?" Ir čia jis mane tikrai užklupo netikėtai, nes tą akimirką nežinojau ką tiksliai atsakyti. Ir vis gi surizikavau ir pagaminau. Tortas įdomus, man patiko, vyras taip pat juo džiaugėsi. Ar tapo tortu numeris 1? Gal ir ne, bet į dešimtuką mėgstamiausių tikrai pateko. O tai jau didžiulis pagyrimas šiam pyragui. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs!

Beje, gaminant šiame torte būtina stipriai drėkinti biskvitus, kad jis po to neatrodytų sausas.:)

Ingredientai

    Biskvitams:
    • kiaušiniai: 6
    • cukrus: 270 gramų
    • miltai: 225 gramų
    • graikiniai riešutai: 50 gramų
    • džiovinti abrikosai: 70 gramų
    • aguonos: 30 gramų
    Biskvitų sulaistymui:
    • šiltas vanduo: 100 mililitrų
    • cukrus: 100 gramų
    Kremui:
    • karamelizuotas sutirštintas pienas "Rududu": 385 gramų
    • minkštas sviestas: 200 gramų
    • riebi grietinė: 300 gramų (apie 30% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepkite biskvitą: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. 2. Kiaušinių trynius išplakite su 135 gramais cukraus iki baltumo.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirai plakite baltymus, kai pradės putoti po truputį berkite cukrų tol, kol sunaudosite visą cukrų ir baltymai išsiplaks iki standumo.
  5. 4. Tuomet atsargiai sujunkite plaktus trynius bei baltymus mentele arba šaukštu, atlikdamos kuo mažiau judesių, kad išleistumėte kuo mažiau oro.
  6. 5. Per du kartus įsijokite miltus, maišykite labai atsargiai, labiau ne ratu o iš apačios į viršų.
  7. 6. Į pabaigą suberkite susmulkintus graikinius riešutus, susmulkintus džiovintus abrikosus bei aguonas, vėl keliais judesiais išmaišykite, kad priedai pasiskirstytų.
  8. 7. Tada kepimo formos dugną (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens atsegamais kraštais) išklokite su kepimo popieriumi bei paskirstykite joje paruoštą tešlą taip pat atsargiai, kad tešla liktų porėta.
  9. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių, patikrinkite mediniu iešmuku, ar biskvitai jau iškepė.
  10. 9. Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, nupjaukite iškilusią biskvito dalį, kad gautumėte tortą lygiu paviršiumi ir perpjaukite biskvitą į 3 dalis.
  11. 10. Nupjautą dalį sutrupinkite (sunaudosime torto papuošimui).
  12. 11. Biskvito sulaistymui: Į šiltą vandenį suberkite cukrų bei maišykite tol, kol cukrus ištirps.
  13. 12. Paruoškite kremą: Kambario temperatūros sviestą išsukite iki baltumo, įdėkite karamelizuotą sutirštintą pieną bei maišykite, kol masė taps vienalytė.
  14. 13. Tuomet sudėkite grietinę bei dar kartą išmaišykite.
  15. 14. Surinkite tortą: Ant torto padėklo sudėkite pirmą biskvito lakštą, sulaistykite jį sirupu, sudėkite maždaug ketvirtadalį kremo, ant viršaus antrą biskvitą, jį suvilgykite, tuomet vėl kremo, ant viršaus trečią biskvito lakštą, jį taip pat suvilgykite ir aptepkite tortą kremu.
  16. 15. Galite palikti kremo puošybai.
  17. 16. Torto šonus bei dalį viršaus apklijuokite paruoštais biskvito trupiniais, aš vidų puošiau su likusiu kremu, galite užberti tarkuoto šokolado, galite kapotais graikiniais riešutais, galite palikti ir "nuogą", čia jau kaip širdis nori. Lepinamės!
Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Biskvitinis tortas "Svajonė" su Rududu, sviesto ir grietinės kremu
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Žaliasis sūrio tortas
(6)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)