1. Iš pradžių kavą užplikome verdančiu vandeniu, palaikome maždaug 4 minutes bei nukošiame. Paruoštą kavą sumaišome su cukrumi bei likeriu. Atvėsiname maždaug 10 minučių. 80 mililitrų gautos kavos nupilame į puodą bei pakaitiname, kol liks apie vieną šaukštą ir sutirštės. Atvėsiname.
2. Tuomet želatiną užbarstome ant 2 šaukštų šalto vandens, išbrinkiname bei pakaitinusios ant vandens garų ištirpiname. Atvėsiname maždaug 5 minutes.
Reklama
3. Kreminį sūrį su cukraus pudra išplakame iki vientisos masės. Sudedame maskarponę, supilame likerį, želatiną bei viską gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo bei įmaišome į sūrio masę.
4. Tada 22 centimetrų skersmens torto formą išklojame su maistine plėvele. Biskvitinių pirštelių galus nupjauname taip, kad sausainiai liktų 7 centimetrų ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkome kavoje bei sustatome paruoštoje formoje nupjautais galais žemyn pagal formos sieneles.
5. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkome kavoje bei sudedame ant formos dugno. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę bei ją išlyginame. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstome ant sūrio masės bei mediniu pagaliuku lengvai pamaišome.
6. Tortą per naktį pašaldome bei prieš patiekdamos pabarstome šokoladu dengtomis kavos pupelėmis. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Šį kartą šokoladu dengtas kavos pupeles pakeičiau į šokoladu dengtus riešutus.
8. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.