Skaniausias Oreo sausainių - maskarponės sūrio tortas

2017-11-06 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias Oreo sausainių - maskarponės sūrio tortas
Man asmeniškai tai vienas skaniausių tortų, kurį aš gaminu su Oreo sausainiais ir maskarponės sūriu. Pagaminimas nėra toks sudėtingas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus lūkesčius. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums, esu tikra, kad prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio bus pats tas. Toks desertas tikrai nustebina ne vieną, ypač, jei tas žmogus yra Oreo sausainių mėgėjas. :)

Ingredientai

    • miltų: 180 gramų
    • cukraus: 150 gramų
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 150 mililitrų
    • aliejaus: 80 mililitrų
    • karšto vandens: 160 mililitrų
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • "Oreo" sausainių: 8 (arba daugiau)
    • maskarponės sūrio: 500 gramų
    • sviesto: 130 gramų
    • cukraus pudros: 100 gramų
    • kakavos: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pyrago pagrindui sumaišome miltus su kakava, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. 2. Tada įpilame aliejų, pieną, įdedame kiaušinius bei viską gerai sumaišome.
  3. 3. Į tešlą įpilame karštą vandenį, atsargiai sumaišome. Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkiname (žiūrėkite video žemiau, kaip tai atlikti).
  4. 4. Tuomet sausainių trupinius pridedame prie tešlos. Tešlą padaliname į dvi dalis.
  5. 5. Kiekvieną pagrindą kepame kepimo formoje (video recepte naudota 18 centimetrų skersmens forma), 180 laipsnių temperatūroje, maždaug pusvalandį.
  6. 6. Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakame sviestą kartu su cukraus pudra. Pridedame anksčiau atskirtą nuo sausainių kremą bei maskarponės sūrį. Viską kartu sumaišome elektriniu maišytuvu.
  7. 7. Formuojame tortuką ir skanaujame!


Airija

Nuostabiai pavyko šis tortukas. Tikrai labai skanus, tie Oreo sausainiukai labai tinka (nors aš juos ir vienus galiu visus suvalgyti kiek tik yra namie). O video tikrai labai padeda gaminant ir sukelia apetitą. Tikimės ateityje daugiau tokių receptų sulaukti. :)
Atsakyti

Jolia

Sveiki. Siandien issikepiau biskvitus. Ar man cia taip gavosi,ar jie tokie turi buti...visai ne purus..kieti ir neissipute?
Atsakyti

WorldRecipes™

Tikrai neturėjo būti kieti, nes gaunasi tokie lyg pūručiai :)
Atsakyti

Vaida Mačernytė-Astrauskienė

Sveiki, ar galima i maskarpones masę įlašinti zaliu dažų? ir jei daryt iš dvigubos porcijos ar 4 biskvitu aukščio atlaikys tortas?
Atsakyti

Jolia

Sveiki. Iskilo toks klausimas... ar kremas nera per riebus? Nes mascarpone miksuojasi su sviestu? Kitokiuose receptuose mascarpone maiso su grietinele Idomu kuris variantas geresnis skonio prasme?
Atsakyti

WorldRecipes™

sveiki Jolia, mums asmeniškai per riebu nebuvo. O dėl skonio tai labai sunku pasakyti, nes tai yra kiekvieno skonio reikalas. Vieni mėgsta riebiau, kiti mažiau riebiau... kiti saldžiau ir t.t. :) Labiausiai linkime tiesiog paragaut ir ateityje žinosite ar toks variantas Jums priimtinas :)
Atsakyti

Ruta

Sveiki. Gal galit pasakyti daugmaz kokio svorio gaunasi tortukas.
Atsakyti

Kit

Man irgi su biskvitu bėda, visai nepakilo. Gal daugiau kepimo miltelių reikėtų?
Atsakyti
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)