cukraus pudra: 2-3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
Taip pat:
paruošta ir sustingdyta vaisinė želė: 1 stiklinės (maždaug iš pusės pakuotės, skirtos 500 ml. skysčio)
braškių sirupas: 5 valgomųjų šaukštų
uogos, mėtos, cukraus pudra (papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Biskvitas: Kiaušinius su cukrumi išplakame inde padėto ant verdančio vandens puodo (vanduo neturėtų liesti dugno).
2. Plakame, kol cukrus ištirps bei masė taps šviesi ir puri. Persijotus miltus atsargiai įmaišome į masę.
Reklama
3. Po to atvėsusiam biskvitui aplyginame paviršių, viršų suliejame braškių sirupu, dedame ant viršaus pora šaukštų kremo, ant jo pasmulkintos vaisinės želės.
4. Ant viršaus užtepame likusį kremą. Jei ėmė stingti dar dubenyje, galite perplakti mikseriu.
5. Suformuojame norimą tortą/pyragą, papuošiame uogomis bei cukraus pudra.
6. Tuomet kepimo formos dugną įtiesiame su kepimo popieriumi (tik dugną, šonų ne).
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku.
8. Iškepusį biskvitą atvėsiname formoje.
9. Kremas: Žele išbrinkiname vandenyje, ištirpiname ant garų vonelės.
10. Į ištirpintą žele (nekarštą) greitai maišydamos po truputį supilame grietinėlę, išmaišome iki vientisumo.
11. Tada maskarponės sūrį išsukame su cukraus pudra bei vanile. Per smulkų koštuvėlį perkošiame grietinėlės ir žele masę į maskarponės sūrį.
12. Visą masę plakame, kol taps vientisa bei laikys lengvai formą.
13. Galiausiai atvėsiname bent 60 minučių šaldytuve. Mėgaujamės:)