Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
Kai pirmą kartą prieš daug metų išgirdau pavadinimą morkų pyragas, tai reakcija buvo labai keista. Net nežinojau kaip ją apibūdinti. Mano šeimoje tokie pyragai nebuvo nei ragauti, nei kepti, nei apskritai girdėti. Bet perskaičius daug interneto receptų, atėjo laikas suprasti, kad tai nėra balandžio 1-osios pokštas. Tad atėjo laikas jį iškepti. Man pirmasis bandymas labai patiko, vyras gyrė, vaikai gyrė... tada pradėjau kepti jų dar daugiau. Ir galiu tik pasakyti, kad šis variantas yra vienas iš mano mėgstamiausių ir tikrai vertas, kad keliautų į internetą.

Be to, po kurio laiko pradėjau kepti ir burokėlių pyragus, kas skambėjo dar pikantiškiau. Tačiau išbandžius keletą variantų supratau, kad burokėlių tokiose pyraguose net nesijaučia, o jie gaunasi labai skanūs. Bėgam gaminti šio nuostabaus deserto. :)

Ingredientai

    • rudas cukrus: 175 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 175 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • tarkuotos morkos: 140 gramų (3 vidutinio dydžio)
    • miltai: 175 gramų
    • soda: 1 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • tarkuotas muskatas: 0,5 šaukštelio
    • tarkuotos apelsino žievelės: 1
    • razinos: kelių saujelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros
  3. 2. Riebalais ištepame 20 centimetrų kvadratinę kepimo formą.
  4. riebalais patepta kepimo forma
    Reklama
  5. 3. Tą pačią kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
  6. kepimo forma su kepimo popieriumi
  7. 4. Tuomet dubenyje sumaišome cukrų, kiaušinius bei aliejų. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius.
  8. 5. Sutarkuojame morkas.
  9. tarkuotos morkos morkų pyragui
  10. 6. Tada paimame kelis šaukštus miltų bei sumaišome su burokine tarka tarkuotomis morkomis ir razinomis. Taip morkos bei razinos tolygiai pasiskirstys pyrage ir „nenuskęs“.
  11. 7. Nutarkuojame apelsino žievelę.
  12. nutarkuota apelsino žievelė
  13. 8. Po to į cukraus, kiaušinių bei aliejaus mišinį įmaišome morkas su razinomis. Suberiame sutarkuotą apelsino žievelę. Beriame miltų mišinį bei išmaišome.
  14. 9. Paskui tešlą pilame į paruoštą kepimo formą bei kepame pyragą apie 40-45 minutes, kol įsmeigus medinį pagaliuką pyrago centrą, jis liks sausas bei švarus.
  15. sausas medinis pagaliukas pyrage
  16. 10. Išimame iš orkaitės, paliekame apie 5 minutes pyragą kepimo formoje, tik tuomet išimame, nuplėšiame popierių bei visiškai atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
  17. iškeptas morkų pyragas
  18. 11. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.

Miau Kate

o koks rudasis cukrus milteliais ar granulemis?
Atsakyti

indre

pirmą kartą gaminu šį pyragą. be galo skanus. vertas dėmesio
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Visada skeptiškai žiūrėjau į tuos "daržovių" pyragus, atrodė, kad tai kažkokia nesamonė ir kaip gali būti skanu. Bet kelis kartus pamėginau pas draugę burokėlių ir cukinijų pyragus ir ... labai patiko:) net gėda draugei buvo pripažint:) ir pagaliau nusprendžiau, kad laikas pamėginti pačiai iškepti morkų pyragą, tai pasirinkau šį receptą. Gavosi fantastiškai skanus, vyrui nesakiau iš ko, tai suvalgė tris gabaliukus, o po to labai stebėjosi kai sužinojo iš ko pagamintas. Būtinai gaminsime dar:) Ačiū, kad dalinatės tokiomis idėjomis
Atsakyti

vaida

skanus ir labai lengvai pagaminamas,mano favoritas❤️
Atsakyti
Šokoladinė cukinijų duona
(3)