Nekeptas varškės pyragas su džiovintais vaisiais, grietinėle ir sausainiais

2024-01-16 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas varškės pyragas su džiovintais vaisiais, grietinėle ir sausainiais
Neseniai Jums rodžiau fantastiškai skanų nekeptą varškės pyragą su sausainių pagrindu. Ir Jūs tą receptą labai išgyrėte. Tad šiandien parodysiu dar vieną variantą, kuris be galo patiko mano šeimai. Jo taip pat kepti nereikės ir jam naudosime džiovintus vasius. Šiame pyrage saldumo suteikia džiovinti vaisiai, bet jeigu mėgstate saldesnius pyragus dar galite įberti keletą šaukštelių cukraus arba įpilti trečdalį indelio kondensuoto pieno. Drąsiai naudokitės šiuo receptu, garantuoju, kad pavyks! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • varškės: 400 gramų
    • grietinėlės: 50 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • sausainių: 1 pakelio (naudoti "Gaidelio")
    • razinų: 1 saujos
    • džiovintų abrikosų: 6
    • džiovintų slyvų: 7
    • juodos arbatos (mirkymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius sutrupiname iki labai smulkių trupinių.
  2. 2. Džiovintus vaisius bei uogas išmirkome juodoje arbatoje ir nusunkiame.
  3. Reklama
  4. 3. Abrikosus bei slyvas smulkiai supjaustome.
  5. 4. Tuomet varškę ištriname iki purumo su minkštu sviestu, cukrumi bei grietinėle.
  6. 5. Tada viską gerai išmaišome bei sudedame į norimą indą, ištiestą su maistine plėvele.
  7. 6. Dedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
  8. 7. Pjaustome ir skanaujame!

Aistė

Puikiai pavyko. Labai greitai dingo nuo stalo, vaikams itin patiko. Ačiū už receptuką, gaminsime ir ateityje tokį pyragą iš varškės :)
Atsakyti

Ramute Kelpsiene

Sveika,greita ir skanu.Ragaujame!
Atsakyti

Irena

Tikrai patiko, geras receptukas. Ačiū!
Atsakyti

Albinas

O kokią funkciją atlieka sausainių trupiniai, nes paprastai iš jų formuojamas "padas"?
Atsakyti

Aldona

Paprasta, bet tikrai skanu :)
Atsakyti

Ausra

Skamba labai skaniai. Receptūroje nepaminėtas cukraus kiekis- įtariu, poros šaukštų užtenka?
Atsakyti

WorldRecipes.lt komanda

Aprašyme minėjau, kad galima įdėti porą šaukštų, jei mėgstate saldesnius pyragus, jei mėgstate mažiau saldžius, tai cukrus nėra būtinas, jo pakanka nuo džiovintų vaisių. :)
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)