Tortas "angelo ašara" su persikais

2023-07-21 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "angelo ašara" su persikais
Šio varškės torto, pavadinto "Angelo ašaros" receptas su konservuotais visai nėra sudėtingas, gali pasirodyti net visai paprastas ir niekuo neypatingas, bet, kai paragausite, suprasite, kad jo toks pavadinimas yra vertas tokių žodžių. Pyragas gaunasi nerealiai ! Vėsdamas pyrago paviršius "pravirksta" tarsi ašaromis, tad pyragas ant stalo atrodys dar ir fantastiškai gražiai!

Konservuoti persikai originaliame Angelo ašarų receptų nėra naudojami, bet tikrai labai paskanina pyragą, tad aš rekomenduoju juos būtinai dėti. Bet jeigu nesate persikų mėgėjai arba pamiršote jų nusipirkti, galima tą etapą praleisti ir visai jų nedėti. Pyragas vis tiek gausis labai skanus ir sulauks aplinkinių pagyrų. Tad daugiau nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti, kad galėtume kuo greičiau pasilepinti nuostabiu desertu! 

Ingredientai

    Tešlai: 
    • kvietiniai miltai: 1 stiklinės (naudoju aukščiausios rūšies 405D tipo miltus)
    • šaltas sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • 9% riebumo varškė: 500 gramų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • grietinė: 100 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • konservuoti persikai: 200 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba bulvių krakmolo arba manų kruopų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Viršui:
    • kiaušinių baltymai: 3
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišome.
  2. 2. Tada sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, išmaišome, kad sviestas pasidengtų miltais, o tuomet sviestą trupinti pirštais (vis padengiant miltais) iki masė ims priminti tarsi duonos trupinius.
  3. Reklama
  4. 3. Įmušame kiaušinį ir greitai užminkome tešlą.
  5. 4. Suspaudžiame pasiruoštą tešlą į plokščią diską, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  6. 5. Per tą laiką, kol tešla "ilsisi" šaldytuve, pasiruošiame įdarą - varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir kukurūzų krakmolu (aš pati visada maišau rankiniu elektriniu trintuvu, kad įdaras būtų glotnesnis, neliktų varškės grūdelių, bet galite maišyti ir šaukštu).
  7. 6. Po to atšalusią tešlą iškočiojame į kiek didesnį nei kepimo forma dydžio diską.
  8. 7. Tešla išklojame kepimo formą (aš naudojau 21 centimetro skersmens) suformuojant pagrindą ir maždaug 5-6 centimetrų aukščio kraštelius.
  9. 8. Ant tešlos supilame varškės įdarą.
  10. 9. Pyragą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės viduryje kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio) maždaug 30-40 minučių, kol tešla lengvai paruduoja, o varškės įdaras sutvirtėja.
  11. 10. Konservuotus persikus supjaustome kubeliais, nuvarviname ir išdėliojame ant varškės sluoksnio.
  12. 11. Pyrago viršui kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standumo, paskirstome ant persikų.
  13. 12. Pyragą kepame orkaitėje (toje pačioje temperatūroje) dar maždaug 8-10 minučių iki viršus ims labai lengvai ruduoti.
  14. 13. Iškepusį tortą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Vėsdamas jis pasidengia "angelo ašaromis". Patiekiame ir skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "angelo ašara" su persikais
Tortas "angelo ašara" su persikais
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)
Nekeptas sūrio tortas | Receptas
(25)