Nekeptas sūrio tortas su kondensuotu pienu ir sausainių pagrindu

2024-04-03 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas sūrio tortas su kondensuotu pienu ir sausainių pagrindu
Tai pats populiariausias, mylimiausias bei visų mėgstamiausias nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu ir sausainių-riešutų pagrindu. Visiems kam tik pasiūliau paragauti labai gyrė. Su visa kondensuoto pieno doze - labai saldus, su puse dozės - pats tas mano skoniui. Gali būti pyragu, bet gali būti ir tortu - lankstus pagal situaciją. Ar bus gaminamas ir ateityje? Galiu drąsiai Jus patikinti, kad tikrai taip, nes vieno gabaliuko niekada nebūna gana!

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 300 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • riešutai: 100 gramų
    Įdarui:
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • kondensuotas pienas: ~0,5-1 indelio
    • grietinėlė: ~250-300 gramų
    • želatina: 3,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių riešutus pakepiname bei susmulkiname.
  2. 2. Sausainius sutriname iki smulkučių trupinukų, sumaišome su riešutais bei užpilame ištirpintu sviestu.
  3. 3. Gautą masę sudedame į kepimo formą, suformuojame pagrindą, dedame į šaldytuvą.
  4. 4. Tuomet įdarui grietinėlę išplakame iki standžių putų.
  5. 5. Išmaišome maskarponės sūrį su pašildytu bei atvėsintu kondensuotu pienu, įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną.
  6. 6. Po to paruoštą įdarą supilame į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstome sausainių trupiniais arba puošiame ištirpintu šokoladu.
  7. 7. Dedame į šaldytuvą bent jau 3 valandoms, o dar geriau visai nakčiai.
  8. 8. Pjaustome ir lepinamės!
Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis
(10)