Pasakiškas bananų ir kivių tortas: paprasta pagaminti ir nereikia kepti!

2019-08-26 Autorius WorldRecipes.lt

Pasakiškas bananų ir kivių tortas: paprasta pagaminti ir nereikia kepti!
Šio torto gamyboje, vienintelis minusas tai, kad kurį laiką jį būtinai reikia šaldyti šaldytuve! 

Likusi dalis yra itin nesudėtinga! Bananų ir kivių tortas be kepimo sukelia tikrą malonumo audrą bei teigiamų emocijų pliūsnį! Jis skirtas bananų bei kivių mėgėjams! 

Tikrai fantastiškas tortukas: labai gražus bei spalvingas! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausainiai: 200 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • kiviai: 4
    • bananai: 2
    • jogurtas: 500 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • želatina: 20 gramų
    • karštas vanduo: 100 mililitrų
    Papuošimui:
    • kiviai: 2
    • migdolų drožlės: 40 gramų (arba smulkinti graikiniai riešutai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius susmulkiname į trupinius.
  2. 2. Tuomet į sausainių masę supilame ištirpintą sviestą, išmaišome iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada paskleidžiame sausainių ir sviesto masę į iš anksto kepimo popieriumi padengtą, nuimamais kraštais formą, kurios skersmuo yra 20 centimetrų.
  5. 4. Išlyginame sausainių sluoksnį bei šiek tiek suspaudžiame. Formą padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  6. 5. Po to bananus supjaustome apskritimais ir išdėliojame ant torto pagrindo iš sausainių.
  7. 6. Kivius nulupame bei supjaustome kubeliais.
  8. 7. Kivius sudedame į prikaistuvį, sudedame cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 2-3 minutes, kad sultys išsiskirtų.
  9. 8. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Tuomet supilame kivių masę į dubenį su jogurtu.
  10. 9. Sudedame želatiną, ištirpintą karštame vandenyje. Išmaišome masę mentele.
  11. 10. Kivių masę paskleidžiame ant bananų sluoksnio ir išlyginame. Dedame tortą į šaldytuvą 6 valandoms.
  12. 11. Papuošiame tortą kivių griežinėliais bei migdolų drožlėmis. Jeigu naudosite graikinius riešutus, reikia juos iš anksto pakepti 10 minučių sausoje keptuvėje, o po to susmulkiname.
  13. 12. Patiekiame tortą prie mėgstamos arbatos arba kavos puodelio. Skanaujame!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Ilona Bulkeviciene

Mielosios tik nedarykit pagal šį receptą, gimtadieniui pasidariau, tai likau ir be torto ir sarmatoj.Tortas nesustingo, nors viską dariau kaip parašyta, nuo turbūt kiviu taip ir nesupratau jis turi stiprų kartumo skonį, norint gauti gerą rezultatą manau kivio dėti reikia minimaliai, o želatinos žymiai daugiau nei parašyta, nes gavau tortą saldyt, o kol supjausčiau jis pradėjo varvet😂 Ačiū autorei ar kam ten už sugadintus produktus, laiką ir vakarą!!!!
Atsakyti

Regina

Tikrai...gavosi su kartumu,paskaičius komentarus sumažinau kivių kiekį ir padidinau želatinos kiekį...Nestingo🙈🙈...nu foto gražiau nei skonis🙈🙈🙈

Jūratė.

Visiems desertams su kiviu ir ananasu reikia naudoti ne želatiną, agarą. Tada problemų nekils. Mažai naudos duos, jei bandysite didinti želatino kiekį.

O kivius su karštu vandeniu ar nuplikėte, nes kitaip želatinas nestingsta... Sakau iš patirties.

Danutė Ramanauskienė

Nuo kivi žele nestingsta.Faktas.

Asta

Dekit želatinos nors ir kg jai kažkur yra kyviu jokia želatina nestings

Deina

Nestingo tik dėl kivių. Keletą kartų ir man nutiko. Į želė įdejau kivių ir liko skystis😄😄

Dalia Payne

Aš gaminsiu šį tortą su mascarponės sūriu ir jogurtu, todėl nereikes želatinos. Visada puikiai pavyksta šis kremas.
Atsakyti

Asta

Gal galite papasakoti kaip darote tokį kremą? :))

Rita

Gaminau 2kartus šį tortą ir pavyko puikiai,tiesa dėjau daugiau želatinos😋
Atsakyti

Monikutė

Šiaip želatiną reikia brinkinti šaltame vandenyje, tik tada ištirpinti šildant, gal todėl ir nesustingo?
Atsakyti

nijole

su kiviais visada sudėtinga gamint želė, nes šie vaisiai neleidžia želė sustingti, net ant želės pakuočių būna perspėjimai kad su kiviais nesustings, matyt reikia dėti žymiai daugiau želatinos nei parašyta
Atsakyti

Irena

Būtinai pagaminsiu. Nes sveika saldus desertas
Atsakyti

Loreta Dovalgaite

kivius reikia nuplikyti karstu vandeniu ir tada kiviai sustingsta
Atsakyti

Ieva

Kivi esantys enzymai (fermentai) neleidžia želei sustingti. Nepadės padidintas kiekis želatinos. Kai pakaitiname arba nuplikome kivi, suyra enzymai, tada želė gali sustingti. Siūlau daudoti grietinę sumaišytą su filadelphia sūriu ir plakta grietinėle, sustandiname su bet kokio skonio žele. Viršų papuošiame užpilta tokio pačio skonio žele ir tik po to, kai kremas jau sustingęs. Ir jei norite puošti kirviais, tai tik po to kai žėlė sustingus, galima kloti grižinėliais🥰
Atsakyti

Valerija Liekiene

su kiviais ir ananasais nesustingsta- naudokit konservuotus arba nuplikykit verdančiu vandeniu
Atsakyti

Janina

Ačiŭ už patarimą

Rita

Kuo puikiausiai viskas pavyko. Ir želatinos kiekis, nurodytas recepte, geras. Kivius būtina paruošti taip, kaip nurodyta. Nebus problemų.
Atsakyti
Pasakiškas bananų ir kivių tortas: paprasta pagaminti ir nereikia kepti!

naila

Labai gerai gaunasi ir labai visiems patiko.

IRENA

Labai skanus tortukas, puikiausiai viskas sustingo, gaminu kiekvieną savaitę, nes visiems labai patiko, kartais įpilu aviečių sulčių, tai skonis dar švelnesnis, geresnis.
Atsakyti

Rūta

Puikiai gavosi, darau antrą kartą.
Atsakyti
Pasakiškas bananų ir kivių tortas: paprasta pagaminti ir nereikia kepti!
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)