Sodrus šokoladinis pyragas su grietinėle, pienu ir kakaviniu kremu

2023-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Sodrus šokoladinis pyragas su grietinėle, pienu ir kakaviniu kremu
Šis pyragas (o gal net galima tortu pavadinti) ne šiaip sau šokoladinis, o itin sodriai šokoladinis. Paprastiems saldumynų mėgėjams gal net ir nepatiktų. Jis skirtas žmonėms, kurie tiesiog dievina šokoladą ir drėgnus, klampius jų kepinius. Aš tokį žmogų pažįstu, gyvenu su juo, tad kartais jį palepinu. :) Bet šio pyrago užtenka arba labai ilgam laikui, arba didelei kompanijai pavaišinti. Išties, tai prie nesaldintos kavos man taip pat itin patinka. O ir uogytės čia puikiausiai tinka. Papuošiau savo gamybos triufeliais

Gamindama naudojau 18 centimetrų skersmens tortinę ir dalinau pyragą į 3 dalis. Jeigu naudosite didesnę formą, perpjauname pyragą perpus ir pertepame kremu. 

Ingredientai

    • kakavos milteliai: 0,75 puodelio (puodelis -236 ml.)
    • miltai: 1,5 puodelio
    • cukrus: 1,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • grietinėlė: 0,75 puodelio
    • pienas: 0,75 puodelio
    • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • miltelinis cukrus: 3 puodelių
    • kakavos milteliai: 0,75 puodelio
    • minkštas sviestas: 0,66 puodelio
    • grietinėlė: 6 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje torto lakštams miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, cukrumi bei druska.
  2. 2. Kiaušinius suplakite su grietinėle, pienu, aliejumi bei vanile. Elektriniu plakikliu įsukite miltų mišinį.
  3. 3. Tuomet tešlą supilkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
  4. 4. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol įkištas į pyrago vidurį pagaliukas liks sausas bei neapsivels tešla.
  5. 5. Iškepusį pyragą atvėsinkite bei padalinkite į tris dalis.
  6. 6. Trečiąją dalį sutrupinkite tortui papuošti.
  7. 7. Tada kremui sviestą išsukite iki purumo, dalimis suberkite miltelinį cukrų bei išmaišykite.
  8. 8. Supilkite grietinėlę, vanilę bei kakavą. Suplakite vientisą kremą bei pertepkite tortą.
  9. 9. Aptepkite jo kraštus tuo pačiu kremu bei aplipinkite pyrago trupiniais. Skanaukite!
Sodrus šokoladinis pyragas su grietinėle, pienu ir kakaviniu kremu

Ausra Aurelijus

Mano mėgstamiausi tokie kepiniai❤
Atsakyti

Kažkas blogai

Kremui skirti Ingredientai neproporcingi. Cukraus pydros 3 puodeliai, tai gausis apie 600 gramų vien cukraus, o sviesto tik 60 gramų, grietinėlės 6 v š, tai bus maždaug irgi 60 ml. Tai iš ko tą kremą pagaminti, jei tik cukraus pudra dominuoja??
Atsakyti
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)