Naminis Kinder Delice pyragas-tortas

2023-07-08 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
Šį kartą noriu Jums pristatyti dar vieną nuostabų konditerinį šedevrą - be proto lengvai pagaminamą kinder delice pyragą, kuris jau pavergė mano širdį. Vaikystėje tai buvo vienas iš mano mylimiausių šokoladukų. Klausiate kodėl? Negaliu tiksliai atsakyti, bet jo bendras skonis tikrai labai tobulai suderintas.. O šį pyragą, kuri skonis labai panašus pasigaminsite jį tikrai labai greitai ir paprastai! Nieko nebelaukite ir imkitės gamybos! 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 5 valgmųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • malti lazdyno arba migdolų riešutai: 2 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir migdolų miltus)
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • riebi grietinėlė: 400 gramų
    • medus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • želatina: 3 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    Biskvitui sulaistyti:
    • vanduo: 100 mililitrų
    • medus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    Glazūrai:
    • šokoladas: 65 gramų
    • sviestas: 35 gramų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia biskvitui kiaušinių baltymus išplakame, kol suputos, tada palaipsniui suberiame tris šaukštus cukraus ir išplakame iki standumo.
  2. 2. Kiaušinių trynius išplakame su likusiais dviem šaukštais cukraus iki purios beveik baltos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais, sumaišome su riešutais, suberiame į trynius.
  5. 4. Ant viršaus dedame trečdalį baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišome.
  6. 5. Įmaišome likusius baltymus (nepermaišome per daug, praras purumą!)
  7. 6. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą (esančią prie orkaitės), išlyginame paviršių ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  8. 7. Iškepusį biskvitą apverčiame ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimame popierių, ant kurio kepė.
  9. 8. Atvėsiname ir perpjauname į dvi lygias dalis.
  10. 9. Patarimas: Galite kepti ir tortinėje.
  11. 10. Kremui želatiną išbrinkiname šaltame piene, tuomet nuolatos maišydami tirpiname ant garų vonelės, kol želatina pilnai ištirps piene.
  12. 11. Grietinėlę plakame su medumi ir vaniliniu cukrumi, kol ims tirštėti. Nenustojant plakti plona srovele supilame paruoštą želatiną ir plakame, kol kremas sustandės.
  13. 12. Patarimas: "Želatina+pienas" turi būti neatšalę, o kaip tik pakankamai karštas skystis, kitaip kremas nepavyks (su šaltu).
  14. 13. Šiltame vandenyje ištirpiname medų ir šiuo sirupu sulaistome vieną biskvito dalį.
  15. 14. Biskvitą aptepame kremu.
  16. 15. Kitą biskvito lakštą taip pat sudrėkiname medaus sirupu ir uždedame ant kremo sudrėkinta puse žemyn.
  17. 16. Pyragą kelias valandas šaldome šaldytuve, kol kremas sustingsta.
  18. 17. Glazūrai ant silpnos kaitros maišydami kaitiname šokoladą kartu su sviestu ir aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė.
  19. 18. Glazūrą užpilame ant pyrago, išlyginame ir leidžiame sustingti.
  20. 19. Pjaustome karštu sausu peiliu! Skanaujame!
  21. 20. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Remigija

Nustebau, bet viskas labai gerai pavyko jau iš pirmo karto!
Atsakyti
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas

A

Medus ir želatina. Ar medus ,, nepaleis,,-nepraskies zelatinos? Su krakmolu tai medus tikrai netinka...
Atsakyti
Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
(1)
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)