Itin gaivus bei ne per saldus tortukas. Skoniu tikrai niekuom nenusileidžiantis daugybei tortų, kuriuos pasigaminti yra daug sudėtingiau.
Ingredientai
sausainiai "Selga": 3-4 pakelių (2 šviesių ir 1-2 su kakava)
kondensuotas pienas: 1 skardinės
35% riebumo grietinėlė: 400 gramų (2 indelių)
pienas: 0,5 stiklinės (sausainių pamirkymui)
citrinos: 2
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atvėsintus kondensuotą pieną bei grietinėlę sumaišykite, įpilkite į šią masę dviejų citrinų sultis, ir maždaug 7 minutes plakite elektriniu plaktuvu.
2. Tuomet sausainius po vieną labai trumpam merkite į pieną (pamerkite bei iškart ištraukite).
3. Tada jais išdėliojute pirmąją tortuko eilę. Pertepkite išplaktu kremu.
4. Ant viršaus dėliokite antrą piene pamirkytų sausainių eilę - šį kartą tamsesnių. Vėl pertepkite, galite pabarstyti, jei norisi, šiek tiek spanguolių arba kokių kitokių uogų. Ir kartojame taip - iki kol pasibaigs visi sausainiai.
5. Paviršių užtepkite kremo likučiais, puoškite pagal savo fantaziją (spanguolės čia labai puikiai dera).
6. Palikite visai nakčiai šaldytuve. Skanaukite!
as
Ar kondencuotą pieną reikia virti? Jei taip, kiek laiko? (nes rašot atvėsintą), ačiū
Atsakyti
WorldRecipes™
sveiki, virti nereikia. Tik atvėsintą, tai yra iš šaldytuvo.
Atsakyti
Draugas
Greitai pasidaryt gali, net vyras:) ir ingridientu nedaug reik. Skonis tikrai neblogas.
Atsakyti
Vyras
Nenurašyk vyrų su savo komentaru, vyrai dar geriau gali gaminti, nei moterys
Antanina
Šiandien jau trečią kartą gaminau, dabar noksta šaldytuve. Tik aš sausainių į pieną nemirkau, nemėgstu pieno, bet rezultatas visvien puikus. Ačiū už gerus receptus!
Atsakyti
as
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Draugas
Atsakyti
Vyras
Antanina
Atsakyti