Tortas Napoleonas yra tikras desertų karalius. Šis receptas nėra standartinis, nes pagaminta su citrininiu sutirštinto pieno kremu, bet dėl to jis tampa tik dar skanesnis!
Tad šį kartą Jums pristatau - pyragą "Napoleoną" su citrininiu kondensuoto pieno kremu. Tokio torto variantų internete galima surasti labai daug - tiek tešlos, tiek kremų visa galybė, tad tikrai galima išsirinkti sau patinkantį variantą. Aš šįkart pasirinkau gaminti seną seną receptą, rastą mamos receptų sąsiuvinyje, kuriam metų daugiau, nei man.. Todėl šis "Napoleonas" iš senų laikų, kai tortai buvo kepami tik didesnėms šventėms, tai visada būdavo patys skaniausi ir tobuliausi. :)
"Napoleono" lakštams gaminti naudojama daug sviesto arba margarino. Galite kepti tiek su vienu, tiek su kitu, bet senuose šaltiniuose teigiama, kad tikrasis "Napoleonas" kepamas su margarinu.
Nors dauguma galvoja, kad šis tortas kažkaip susietas su Napoleonu Bonapartu, bet kiek paskaitinėjau internete, tai yra tik mitas. :)
Aldona
Atsakyti
Zita
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Agnė
Atsakyti