Ypatingai skanus nekeptas maskarponės sūrio tortas-pyragas. Tenka pripažinti, kad jį gaminau jau ne vieną kartą, pavyksta jis man asmeniškai labai nuostabiai. Prie kavos puodelio itin skanus. Pamėginkite ir Jūs. :)
1. Pradžioje sausainius sudedame į plastikinį maišelį bei sutrupiname su kočėlu. Sumaišome sausainius su tirpintu sviestu.
2. Dedame sausainių mišinį į formą (naudojome 20–23 centimetrų torto formą), suspaudžiame.
3. Tuomet paruošiame želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsiname.
4. Tada ištirpdome baltąjį šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Truputį leidžiame atvėsti, po to į šokoladą supilame ištirpintą želatiną bei gerai išmaišome.
5. Maskarponės sūrį sumaišome su milteliniu cukrumi bei įmaišome pravėsusį šokoladą. Nepilame karšto šokolado.
6. Tuomet grietinėlę išplakame iki standumo. Lėtai įmaišome išplaktą grietinėlę, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę.
7. Sukrečiame įdarą į formą, išlyginame paviršių. Dedame į šaldytuvą sustingti.
8. Galiausiai puošiame šviežiomis braškėmis arba taip kaip širdis geidžia.
9. Pastebėjimas: Su 15 gramų želatinos išėjo putėsių tekstūros tortas. Jei jums norisi tvirtesnio, dedame daugiau želatinos (20-25 gramus). Skanaujame!
Saulė
Kepiau, tai nežinau, ar taip turėjo būti, bet labai skystas įdaras, sausainiai susiliejo su įdaru, gavosi kaip žėle tortas. Nelabai patiko...
Atsakyti
juoda
Neišplakėte pakankamai gerai grietinelės, kad būtų standi, arba nepakankamai riebi buvo. Aš kepiau gavosi tobulai
Rima
Tai kad Jūs keistuolės, želatinos reikėjo dėti, o ne kepti. Viskas recepte parašyta 🥰❤️
Atsakyti
Saulė
Atsakyti
juoda
Rima
Atsakyti