Trupininis varškės ir aguonų pyragas pagardintas avietėmis

2023-09-15 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis varškės ir aguonų pyragas pagardintas avietėmis
Pyragai ir įvairūs pyragėliai, kaip aš juos! Kai už lango jau po truputį rudeniškos nuotaikos ir rytais darosi vis šalčiau (nors dienos dar šiltos), mano namai kvepia avietėmis - saldžiu, gomurį kutenančiu kvapu! Šis trupininis varškės pyragas su aguonomis ir avietėmis gaunasi drėgnas ir itin sotus. Jeigu gaminsite tai rekomenduoju ragauti kai visiškai atvės, nes kai paragavau šiltą, didelio įspūdžio nesukėlė, bet atvėsus skonis tapo tikrai malonus, atsiskleidė ir mane labai sužavėjo !

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens tortinė.

Patarimas: Jeigu šiuo metu neturite aviečių, jas drąsiai galite pakeisti kitomis mėgstamomis uogomis arba uogienėmis.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Aguonų sluoksniui:
    • aguonos: 250 gramų
    • kiaušinių baltymai: 2
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    Varškės sluoksniui:
    • varškė: 600 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 40 gramų
    • citrinos kvapo esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Kiaušinius suplakite su cukrumi ir druska.
  2. 2. Miltus persijokite ir padarykite duobutę į kurią supilkite kiaušinio plakinį, bei dėkite supjaustytą sviestą.
  3. 3. Užminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
  4. 4. Aguonų sluoksnis: Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, šiek tiek palaikykite ir nupylus vandenį, sutrinkite elektriniu trintuvu.
  5. 5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, sudėkite aguonas, cukrų ir viską lengvai išmaišykite.
  6. 6. Varškės sluoksnis: Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, bei kitais produktais, įmaišykite į varškę.
  7. 7. Surinkimas ir kepimas: Didesnę dalį tešlos iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą.
  8. 8. Dėkite aguonų sluoksnį, varškės sluoksnį, avietes, ir vėl kartokite.
  9. 9. Ant viršaus užtrupinkite likusią tešlą.
  10. 10. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje, maždaug 50 minučių.
  11. 11. Palaukite, kol atvės. Pjaustykite ir skanaukite! :)
Greitas ir paprastas trupininis varškės pyragas
(70)