O šiandien pasidalinsiu dar vienu paprastu variantu, gaminsiu jį su aguonomis ir varške. Taip pat ir su nuostabia sviestine tešla. Skonis tikrai puikus, prie kavos ar arbatos puodelio tinka net labai! Kiekvieną kartą mūsų šeimoje būna labai greitai suvalgytas. :)
3. Užminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą.
4. Tuomet aguonas nuplikykite su karštu vandeniu, nupilkite bei sutrinkite elektrinio trintuvo pagalba. Baltymus išplakite iki standžių putų. Sudėkite į maltas aguonas, suberkite cukrų, viską lengvai išmaišykite.
5. Tada kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, vanile bei krakmolu, įmaišykite į varškę.
6. Po to didesnę dalį tešlos iškočiokite bei įtieskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Dėkite aguonų sluoksnį, varškės sluoksnį. Ant viršaus užtrupinkite likusią tešlą.
7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai pagels, maždaug 50 minučių.
8. Pjaustykite ir skanaukite!
Jurga
Varske sunkesne nei aguonos, sukrenta i aguonu mase
Atsakyti
Nijole
Nebūčiau pagalvojus, reik apačioj tada varške aguonas viršuj
Violeta
Labai ačiū už receptą! Viskas labai trumpai ir aiškiai išdėstyta, tik imk rinkti produktus ir gamink!👍👌
Atsakyti
Jurga
Atsakyti
Nijole
Violeta
Atsakyti