Pats skaniausias varškės apkepas be manų (su ryžių miltais)

2024-09-03 Autorius Anželika - Valgau pats

Pats skaniausias varškės apkepas be manų (su ryžių miltais)
Pats skaniausias varškės apkepas be manų  – tai maistingas ir lengvai virškinamas patiekalas, pritaikytas mažiesiems valgytojams. Šis apkepas pagamintas iš šviežios varškės, kuri yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, reikalingas augančiam vaiko organizmui. Vietoje tradicinių miltų naudojami ryžių miltai, kurie yra natūraliai be glitimo ir švelnūs skrandžiui, todėl puikiai tinka kūdikiams. Ryžių miltai suteikia apkepui lengvą ir purią tekstūrą. Šis apkepas yra puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams, užkandžiui ar vakarienei, suteikiantis kūdikiams reikiamų maistinių medžiagų ir energijos augimui.

Redakcijos komentaras - patiekalas tinkamas mažyliams nuo 6 mėn., jeigu nėra alergijų nurodytiems produktams.

Į masę galima įmaišyti banano ar kitų vaisių, taip apkepas įgaus dar papildomai skonio. 

Ingredientai

    • Varškė: 500 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Grietinė: 3 valg.š. 
    • Ryžių miltai: 5 valg.š. 
    • Sviestas: kepimo formai aptepti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus produktus sudėti į dubenį. Sutrinti rankiniu trintuvu arba gerai ištrinti šaukštu. Masė turi gautis be gumulėlių.
  2. 2. Kepimo formą ištepti sviestu ir supilti paruoštą masę. Išlyginti viršų ir papuošti uogomis ar vaisiais (nebūtina).
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir apkepą kepti apie 40 min.
Pats skaniausias varškės apkepas be manų (su ryžių miltais)
Pats skaniausias varškės apkepas be manų (su ryžių miltais)
Varškės ir obuolių apkepas su manais bei džemu
(3)