Morkų ir varškės apkepas

2020-11-29 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Morkų ir varškės apkepas
Purų varškės apkepą, tikriausiai gamino visi, o aš esu visiškai tikra, kad tokio varškės apkepo su morkomis dar nesate gaminę ir ragavę. Jis gaunasi minkštas, labai skanus ir tikrai neatsivalgomas.

Šį varškės apkepą galite kepti vieną didelį, bet taip pat galite kepti ir atskirai - kiekvienam po mažesnę porciją.

Tai tikriausiai vienas iš pačių skaniausių (o gal ir pats skaniausias) mano keptų varškės apkepų. Tikrai rekomenduoju pasimėginti. :)

Ingredientai

    • varškė: 400 gramų
    • morkos: 100 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 75 gramų (+ šiek tiek indo patepimui)
    • cukrus: 3 šaukštų
    • manų kruopos: 4 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi ir sudedame per sietelį pertrintą varškę.
  2. 2. Tada supilame ištirpintą sviestą, dedame burokinės tarkos pagalba sutarkuotas morkas, taip pat suberiame vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.
  3. 3. Kepimo indą ištepame sviestu.
  4. 4. Tuomet sudedame varškės masę ir išlyginame paviršių.
  5. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (jeigu kepsite atskiruose indeliuose, tai kepimo laikas atitinkamai sutrumpės). Skanaus!

Giedrė

Norim šiandien kepti, bet negalime naudoti kviečių (manų kruopų). Kuo juos pakeisti? Ar tiktų įdėti 4 šaukštus virtų sorų košės? O gal 3-4 šaukštus kukurūzų kruopų?
Atsakyti