Varškės ir ryžių apkepas su persikais arba abrikosais

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės ir ryžių apkepas su persikais arba abrikosais
Labai gerai pamenu, kad mums vaikystėje labai skanius varškės apkepus iškepdavo teta. Kartas nuo karto jie būdavo ruošiami su ryžiais - matyt, tai buvo neblogas būdas sunaudoti nuo pietų likusius ryžius. Dar gerai pamenu, kad mano mylimiausi du variantai buvo persikais arba abrikosais. Dabar tokius kepu ir savo šeimai. Visi valgo pirštelius laižydami. Visada viskas būna suvalgyta iki paskutinio trupinėlio. :)

Ingredientai

    • varškės: 360 gramų
    • kiaušinių: 3
    • virtų ryžių: 2 stiklinių
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • konservuotų persikų: 1 indelio (arba abrikosų)
    • sviestas (kepimo formos sutepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, jei neturite virtų ryžių, tai juos išvirkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. 2. Tada varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi. Įmaišykite ryžius.
  3. 3. Tuomet formą ištepkite riebalais ir suverskite pasiruoštą apkepo masę.
  4. 4. Ant viršaus išdėliokite persikų (arba abrikosų) puseles.
  5. 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  6. 6. Labai skanu patiekti su trintomis uogomis ir grietine. Pasilepinkite!
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)