Kartą man skambino draugė, rodė didžiausią tortą, kurį gamino kitos dienos kažkieno šventei ir klausia: "
O kaip padengti štai tokį tortą mastika?". Dviem žodžiais nepaaiškinsi... O kai prisimenu savo pirmą kartą dengtą tortą, iki šiol jaučiu prakaitu visą nupiltą nugarą... Nei sunku, nei lengva. Reikia kruopštumo. Priklauso dar ir nuo sėkmės tą dieną. Ir be abejonės nuo nuotaikos.
Kaip pasigaminti pačią mastiką rasite
Marshmellow mastika arba saldainių dengimo masė recepte. Dar kartelį norėčiau pabrėžti, kad darau tik Marshmellow mastiką.
Tiesiog žingsnis-po-žingsnio parodysiu, kaip mastika dedasi ant torto.
O štai kelios taisyklės, kurios man "
susikūrė" per daug dengimo kartų:
1) Mastika neturi būti labai plonai iškočiota. Ypač šviežiai pagaminta.
2) Geriausia leisti BALTAI (t.y. nedažytai) mastikai pagulėti, pailsėti bent kelias valandas, kad geriau kočiotųsi. Be to taip ji ir geriau dengsis.
3) Mastiką kočioti geriausia su plastmasiniu kočėlu. Jei kočėlas medinis - gali palikti žymes. Mano nuotraukose specialiai palikau parodyti tas "
žymes".
4) Raudoną bei juodą spalvas išgauti yra sudėtingiausia.
5) Nuspalvinta pagulėjusi mastika pakeičia savo atspalvį. Taip pat jau ant torto padengta dažyta mastika kiek pakeičia spalvą.
6) Šaldytuve laikoma mastika gerokai sukietėja. Pagulėjusi šilumoje arba tortą ištraukus ant stalo sušils.
Sviestiniu kremu padengtą tortą atsargiai denkite iki norimo storio iškočiota mastika.
Paprasčiausias būdas perkelti mastiką ant torto - apvynioti aplink kočėlą ir išridenti nuo kočėlo jau virš torto.