Toliau tęsiu įvairiausius bandymus savo virtuvėje su kakavos sviestu. Ir tiesą pasakius - kuo toliau, tuo labiau jis man pradeda patinti! Jį galite naudoti ne tik gaminant įvairiausius saldumynus, bet ir savo odos priežiūrai. Kakavos sviestas suminkština, sudrėkina odą ir sumažina raukšles. Idealiai tinka tiek šaltu, tiek karštu oru. Prieš naudojant ištirpiname vandens vonelėje arba paprasčiausiai pašildome tarp delnų.
Neseniai savo viename iš įrašų įkėliau
baltojo šokolado receptą, ir jame rasite naudingos informacijos apie kakavos sviestą.
Šįkart gaminau tarsi mažus cheesecake’us, gavosi 6 pyragėliai. Jie buvo ganėtinai dideli bei sotūs. Kakavos sviestas jiems suteikia malonų ir nepakartojamą baltojo šokolado skonį, taipogi tvirtą konsistenciją. Iš esmės kakavos sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi, bet šiuo atveju kakavos sviestas priduoda ir papildomą gerą skonį.
Pyragėliai yra pakankamai saldūs. Jiems saldumo šiame recepte priduoda klevų sirupas ir šilauogės. Todėl jei nemėgstate saldžiai, galima naudoti šiek tiek mažiau klevų sirupo. Taipogi rekomenduoju pyragėlius palaikyti šaldytuve per visa naktį, nes tuomet jie bus dar skanesni. Šaldytuve gali stovėti bent kelias dienas.