Veganiški baltojo šokolado, šilauogių nekepti sūrio pyragėliai

2021-04-19 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiški baltojo šokolado, šilauogių nekepti sūrio pyragėliai
Toliau tęsiu įvairiausius bandymus savo virtuvėje su kakavos sviestu. Ir tiesą pasakius - kuo toliau, tuo labiau jis man pradeda patinti! Jį galite naudoti ne tik gaminant įvairiausius saldumynus, bet ir savo odos priežiūrai. Kakavos sviestas suminkština, sudrėkina odą ir sumažina raukšles. Idealiai tinka tiek šaltu, tiek karštu oru. Prieš naudojant ištirpiname vandens vonelėje arba paprasčiausiai pašildome tarp delnų.

Neseniai savo viename iš įrašų įkėliau baltojo šokolado receptą, ir jame rasite naudingos informacijos apie kakavos sviestą. 

Šįkart gaminau tarsi mažus cheesecake’us, gavosi 6 pyragėliai. Jie buvo ganėtinai dideli bei sotūs. Kakavos sviestas jiems suteikia malonų ir nepakartojamą baltojo šokolado skonį, taipogi tvirtą konsistenciją. Iš esmės kakavos sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi, bet šiuo atveju kakavos sviestas priduoda ir papildomą gerą skonį.

Pyragėliai yra pakankamai saldūs. Jiems saldumo šiame recepte priduoda klevų sirupas ir šilauogės. Todėl jei nemėgstate saldžiai, galima naudoti šiek tiek mažiau klevų sirupo. Taipogi rekomenduoju pyragėlius palaikyti šaldytuve per visa naktį, nes tuomet jie bus dar skanesni. Šaldytuve gali stovėti bent kelias dienas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    Įdarui:
    • anakardžiai: trijų ketvirtadalių stiklinės (120 gramų; išmirkome per naktį)
    • augalinis pienas: ketvirtadalio stiklinės (43 gramų; naudojau avižų)
    • klevų sirupas: 4.5 valgomojo šaukšto
    • kakavos sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (23 gramų)
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio
    • šviežios šilauogės: 35 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Į maisto procesorių suberiame sausainius ir sutriname iki trupinių.
  2. 2. Tada supilame ištirpintą kokosų aliejų ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Į keksiukų kepimo formą sudedame keksiukų popierėlius. Šaukšteliu tolygiai paskirstome sutrintus sausainius.
  5. 4. Įdaras: Kakavos sviestą ištirpiname.
  6. 5. Į didelį dubenį pripilame karšto vandens, į jį įmerkiame mažesnį dubenį, suberiame kakavos sviestą ir maišome, kol ištirpsta.
  7. 6. Į maisto procesorių suberiame visus ingredientus, išskyrus šilauoges. Sutriname iki purios, kreminės tekstūros. Suberiame šilauoges, jas taip pat sutriname.
  8. 7. Tada įdarą šaukštu paskirstome į keksiukų formeles, ant pagrindo.
  9. 8. Šaldytuve palaikome bent kelias valandas, kol pyragėliai sustingsta. Nulupame keksiukų popierėlius. Papuošiame šilauogėmis. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Veganiški baltojo šokolado, šilauogių nekepti sūrio pyragėliai
Veganiški baltojo šokolado, šilauogių nekepti sūrio pyragėliai
Mini kreminio sūrio pyragėliai
(5)
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)