Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu

2023-08-16 Autorius WorldRecipes.lt

Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
Tai labai skanūs, tiesiog pasakiški pyragėliai, primenantys trapią juostelę, kurie pagaminami itin paprastai - trapios tešlos pagrindas, užklotas vyšnių džemu ir maltų riešutų mišiniu. Tešlą galite naudoti pirktinę, bet kadangi aš turiu labai skanų trapios tešlos receptą, tai stengiuosi visada kepti pati. Tą šiandien rekomenduoju padaryti ir Jums. Tad nieko nebelaukiam ir imamės darbų! 

Ingredientai

    Tešlos pagrindui (maždaug pusės orkaitės skardos dydžio):
    • sviesto: 60 gramų
    • miltų: 130 gramų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 60 gramų
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • vyšnių džemo: 8 valgomųjų šaukštų
    • smulkintų lazdyno riešutų: 50 gramų
    • smulkintų migdolų: 50 gramų
    • kokoso drožlių: 50 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 100 gramų
    • šaldytų arba konservuotų kokteilių vyšnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Kombainu išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
  2. 2. Sumažinę plakimo greitį, palaipsniui suberkite miltus ir druską.
  3. 3. Suminkykite iš tešlos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent jau 60 minučių.
  4. 4. Paskui tešlą iškočiokite ir išklokite formos dugną (ji gaunasi pakankamai trupanti, tad perkėlę pagrindą į formą, rankomis pabaikite formuoti reikiamą dydį).
  5. 5. Įdaras: Elektriniu smulkintuvu sutrinkite riešutus.
  6. 6. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi.
  7. 7. Supilkite plaktą kiaušinį, maltus riešutus ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Tešlos paplotį aptepkite vyšnių džemu.
  9. 9. Ant viršaus sudėkite riešutų masę ir papuoškite šaldytomis arba konservuotomis vyšniomis.
  10. 10. Kepimas: Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Jei po pusvalandžio paviršius pasidaro per daug apskrudęs, uždenkite folija iki kepimo pabaigos. Skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)