Labai skanus Jurgitos skruzdėlynas

2023-08-14 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanus Jurgitos skruzdėlynas
Šiais metais savo dukros gimtadieniui pirmą kartą kepiau "Skruzdėlyną" pagal savo draugės Jurgitos receptą. Šiais aš nesu pati didžiausia skruzdėlyno mėgėjai, bet va dukra yra, tad ko dėl jos nepadarysi. Tačiau apsidrausdama, jei kas nepavyktų, dar ruošiau šokoladinį putėsių tortas, kad išgelbėtų saldų stalą. Jį jau esu ruošusi ne vieną kartą, tad žinojau, kad viskas buvo gerai. Tačiau šį kartą apie labai skanų skruzdėlyną. Tikrai pavyko viskas puikiai, buvo skaniai suvalgytas dar tą pačią dieną. Įdomumo dėlei - visas gamybos procesas man užtruko 90 minučių ir nebuvo taip sudėtinga, kaip maniau iš anksto. Tad ačiū draugei už patarimus ir už pasidalintą gerą receptą, su jos leidimu dalinuosi su Jumis visais. Nieko nelaukite ir pradėkite gaminti, pažadu, kad patiks! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių: 6
    • miltų: 320 gramų
    • cukraus: 125 gramų (+ valgomųjų šaukštų glaistui)
    • degtinės: 40 mililitrų
    • druskos: žiupsnelio
    • augalinio aliejaus: 1 litro
    • aguonų (papuošimui)
    • medaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išsivirkite žagarėlius: Miltus sumaišykite su druska, cukrumi, įmuškite kiaušinius, įpilkite šlakelį degtinės (kad žagarėliai nesugertų aliejaus) ir užminkykite tešlą. Tešla turi gautis minkšta ir ganėtinai lipni - nepadauginame miltų, kad nebūtų per kieta. Kad neliptų prie rankų, jas pamirkykite aliejuje.
  2. 2. Kočiokite tešlą tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių, pateptų aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo pačiu metu įkaitinkite puode aliejų ir paeiliui virkite žagarėlius. Man laiko atžvilgiu viskas atitiko - iškočiokite po nedidelį kiekį tešlos, supjaustykite trikampėliais ir virkite po 5-6 vienetus puode. Kol jie išsipučia ir išverda, jau būkite pasiruošę kitus. Svarbiausia tešlą iškočioti kuo ploniau, kad net persišviestų stalas - kuo plonesni bus žagarėliai, tuo skaniau.
  5. 4. Glaistas: Kai jau visi žagarėliai iškepti, virkite glaistą. Užvirinkite medų su tokiu pat kiekiu cukraus ir dviem šaukštais vandens. Aš dar papildomai įdėjau porą šaukštų sviesto, bet nežinau kiek tai pagerina skonį, gal tai ir nebuvo būtina...
  6. 5. Sudėkite žagarėlius į aukštą kūgį, kiekvieną aukštą palaistydami glaistu.
  7. 6. Papuoškite aguonomis. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau skruzdėlyno receptų rasite: Skruzdėlyno receptai.
Karštas šokoladas ir viskas ką apie jį norėjote sužinoti + geriausi receptai
(2)
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)
Briuselio vafliai su alumi
(2)