Greitai pagaminamas purus biskvitas

2020-04-09 Autorius WorldRecipes.lt

Greitai pagaminamas purus biskvitas
Labai pamėgau šį greitai pagaminamą purų biskvitą tortui ar pyragui. Tikiuosi, kad patiks ir Jums. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6
    • aukščiausios rūšies miltai: 150 gramų
    • cukraus pudra: 200 gramų (arba cukrus)
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • sviestas (formai sutepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia du kartus persijojame miltus per smulkų sietą.
  2. 2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių
    Reklama
  4. 3. Mūsų gaminamam biskvitui prireiks 5 trynių ir 6 baltymų. Kiaušiniai neturi būti kambario temperatūros. Atšaldome juos prieš plakdama.
  5. 4. Tada formos dugną sutepame sviestu ir pabarstome miltais. Galite užtiesti pergamentu.
  6. 5. Suplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų mikseriu.
  7. 6. Įdedame pusę cukraus (pudros), citrinų sultis ir plakame toliau.
  8. 7. Atskirame inde sutriname kiaušinių trynius su likusiu cukrumi (pudra) ir suplakame juos iki baltų putų.
  9. 8. Įdedame citrinos žievelę arba kokį kitą aromatizatorių.
  10. 9. Į trynius dedame plaktus baltymus (nemaišome!), o ant jų trečią kartą persijojame miltus ir kruopščiai mentele maišome tešlą viena kryptimi - iš apačios į viršų.
  11. 10. Labai greitai dedame tešlą į formą ir tolygiai paskirstome taip, kad viduryje būtų mažiau tešlos nei kraštuose.
  12. 11. Po to formą su tešlą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių temperatūros. Kepame 60 minučių.
  13. 12. Per kepimo laiką neatidarinėjame orkaitės durelių!
  14. 13. Po to patikriname biskvito iškepimą mediniu pagaliuku.
  15. 14. Leidžiame biskvitui truputį atvėsti formoje.
  16. 15. Paskui apverčiame dugnu į viršų, užklojame minkštu medvilniniu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti kambario temperatūroje. Šitaip paplotis bus minkštas bei švelnus, nebus traškios plutelės kraštuose.
  17. 16. Atvėsusį biskvitą galite iškart patiekti su arbata. Arba perpjauti į tris dalis ir pertepti savo mėgstamu kremu. Skanaus!

Astra Bruzgiene

Rekomenduoju, super skanus gavosi.
Atsakyti
Naminis šokoladas
(10)
Tiramisu su vyšniomis
(1)
Apelsininės kanelės
(5)
Avokado triufeliai
(4)