Laužyti vafliai su rikotos ir grietinėlės kremu

2024-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Laužyti vafliai su rikotos ir grietinėlės kremu
Kiek save pamenu, visada labai mėgau vaflius, nuo pat vaikystės. Atrodydavo, kad galiu juos valgyti ir valgyti. Dabar jų valgau mažiau, bet tikrai dažnai pagaminu savo vaikams, nes ir jie juos mėgsta. Prieš kokius metus Pinterest socialiniame tinkle nusižiūrėjau idėją, kad vaflius reikia sulaužyti ir patiekti su rikotos - grietinėlės kremu. Ir ji mane sudomino, tad išmėginau. Tikrai be galo skanus toks patiekimo būdas. Patiko ir man, ir vaikams. Skanus desertas, kurį rekomenduoju pamėginti! 

Ingredientai

     Vafliams:
    • kiaušinių: 4 (M dydžio)
    • sviesto: 160 gramų
    • cukraus: 160 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • miltų: 160 gramų
    • pieno: 100 mililitrų
     Kremui:
    • rikotos: 250 gramų
    • grietinėlės: 200 mililitrų (35%)
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • šokolado drožlių: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sviestą ištirpinkite, įmaišykite cukrų ir druską.
  2. 2. Baltymus atskirkite nuo trynių bei standžiai išplakite.
  3. Reklama
  4. 3. Trynius įmaišykite į tirpintą sviestą, po to sudėkite miltus bei galiausiai - baltymus.
  5. 4. Skieskite pienu, kad gautųsi ganėtinai skystoka tešla (kaip lietiniams).
  6. 5. Tuomet vaflinę gerai įkaitinkite, patepkite aliejumi bei kepkite vaflius.
  7. 6. Dar karštus susukite.
  8. 7. Paskui sulaužykite gabaliukais, kad gautumėte panašiai kaip čipsus.
  9. 8. Tada kremui grietinėlę išplakite su cukrumi, įmaišykite rikotą bei sukapotą šokoladą.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!