Traškus desertas su rabarbarais - karšti rabarbarų pyragėliai

2023-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Traškus desertas su rabarbarais - karšti rabarbarų pyragėliai
Tokie karšti pyragėliai su rabarbarais gali būti kepami ir vienoje didelėje pyrago formoje - tada prieš patiekiant į stalą juos galite sudėlioti į desertinius indelius ir, kol dar karšti, ant viršaus uždėti po kaušelį ledų. Itin skanus desertas, kurio receptą radau viename receptų žurnale ir dabar atėjus rabarbarų sezonui visada gaminu. Tikrai rekomenduoju tai padaryti ir Jums, neliksite nusivylę!

Ingredientai

    • rabarbarų: 2
    • cukraus: trečdalio stiklinės
    • miltų: trečdalio stiklinės
    • avižinių dribsnių: trečdalio stiklinės
    • rudo cukraus: trečdalio stiklinės
    • cinamono: pagal skonį
    • sviesto: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • vanilinių ledų: pagal skonį (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai į tris dalis ir supjaustykite gabaliukais.
  2. 2. Tada sumaišykite su cukrumi ir palikite, kad išsiskirtų sultys.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką pasiruoškite tešlą - sumaišykite miltus su avižiniais dribsniais, ruduoju cukrumi, cinamonu ir druska.
  5. 4. Dėkite šalto sviesto gabaliukus ir juos ištrinkite šakute, kol gausite trupinius.
  6. 5. Tuomet į sviestu išteptas keramines formeles dėkite rabarbarų įdarą, ant viršaus pabarstykite tešlos trupinius, šiek tiek paspauskite rankomis, kad paviršius būtų lygus.
  7. 6. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 pusvalandį (jei kepsite vienoje didelėje formoje, gali užtrukti maždaug 40-50 minučių).
  8. 7. Ant karštų pyragėlių dėkite po kaušelį vanilinių ledų, patiekite ir skanaukite!
Obuolių trupiniuotis
(7)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)