Klasikinės madlenos - les madeleines de Commercy

2024-03-24 Autorius WorldRecipes.lt

Klasikinės madlenos - les madeleines de Commercy
Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti citrinines madlenas, kurios labai patiko ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Iš jūsų taip pat susilaukiau gerų atsiliepimų, kad tas receptas tikrai geras, o šiandien noriu parodyti klasikinį jų variantą. Be galo paprasta paruošti ir be galo skanu. Puikiai tinka prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Jeigu tik ieškote paprastų, bet skanių sausainių recepto, tai šis receptas yra skirtas būtent Jums. Labai rekomenduoju išmėginti jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • citrinos žievelės: 0,5
    • miltelinis cukrus: 120 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • lydytas sviestas: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Madlenų formeles patepame aliejumi bei pabarstome miltais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dubenyje plaktuvu išplakame kiaušinius su sutarkuota citrinos žievele.
  5. 4. Po to suberiame miltelinį cukrų bei plakame maždaug 5 minutes, kol tešla taps tiršta.
  6. 5. Tada miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais į kiaušinių masę bei su mentele išmaišome.
  7. 6. Supilame išlydytą sviestą bei gerai išmaišome.
  8. 7. Paskui su šaukštu dedame tešlą į formeles bei kepame maždaug 10 minučių, kol kepinių kraštai pagels, o palietus pirštu atšoks.
  9. 8. Labai minkšti bei gardūs pyragėliai paruošti. Skanaus!
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)
Mielinės spurgos su džemu
(12)