Pagaliau ir man atėjo laikas pasigaminti tinginį. Net gėda prisipažinti, bet jau senokai negaminau šio tradicinio lietuviško deserto. Beje, ar žinojote, kad tinginio pavadinimas atsirado sutrumpinus senąjį - anksčiau šis desertas buvo vadinamas "Tinginės tortu", nes tik pačios tingiausios ir blogiausios šeimininkės negalėdavo iškepti naminio pagrindo, o vietoj jo naudodavo sutrupintus forminius sausainius. Šiomis dienomis net garsūs virtuvės šefai tortams naudoja sausainių trupinius kaip pagrindą ir tai anaiptol nereiškia tingėjimo, greičiau meistro išradingumą. :)
Šis mano pirmasis tinginys po pertraukos pavyko kuo puikiausiai, buvo itin skanus. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 "dešros" - kadangi jis labai sotus, užtenka visam savaitgaliui pasilepinti.
Alija
Atsakyti
Čiolė
Atsakyti
Gražina
Kamile
Aušra
Atsakyti
Mėgėja
Atsakyti