Karamelinis varškės tinginys su karamelizuotu kondensuotu pienu Rududu

2024-01-24 Autorius WorldRecipes.lt

Karamelinis varškės tinginys su karamelizuotu kondensuotu pienu Rududu
Labai paprastai paruošiamas ir be galo gardus tinginys. Jei norisi paruošti dar įdomiau, į jį taip pat tinka įmaišyti susmulkintų migdolų arba lazdyno riešutų. Bet man pačiai toks tinginys labai gardus ir tiesiog savaime, be jokių papildomų priedų. Išmėginę tikrai nesigailėsite, aš Jums tai pažadu. :)

Net nesu tikra ar šis ar klasikinis tinginys man labiau patinka. Šis gaunasi saldesnis ir riebesnis, nei įprastinis. O štai mano vyrui šis tikrai yra favoritas.

Pastebėjimas: Jei savo virtuvėje neturite kekso formos arba Tupperware žiedo, tinginį galima formuoti be jos: sukrečiame masę ant kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės ir rankomis suformuojame "dešrą". Ją įvyniojame į popierių arba plėvelę ir dedame į šaldytuvą.

Ingredientai

    • varškė: 400 gramų (naudoju Vilkyškių 9% riebumo, kur pardavinėjama plastikiniuose indeliuose po 500 gramų)
    • sausainiai: 360 gramų (naudojau 2 pakelius "Gaidelio" klasikinių)
    • karamelizuotas kondensuotas pienas "Rududu": 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius sulaužome į smulkius gabaliukus.
  2. 2. Tada varškę, išlydytą sviestą ir Rududu sudedame į dubenį ir elektriniu trintuvu viską sutriname iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Į varškės masę suberiame sausainių gabaliukus ir gerai išmaišome.
  5. 4. Masę krečiame į maistine plėvele išklotą kekso formą arba tupperware žiedą, šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų tarpų ir dedame į šaldytuvą visai nakčiai.
  6. 5. Prieš patiekdami galite aplieti tirpintu juoduoju šokoladu arba pašildytu Rududu (kad lengviau būtų galima apipilti - sumaišykite su trupučiu pieno). Skanaus!
Tiramisu su vyšniomis
(1)