Tinginių vyniotinis su kondensuotu pienu, varške ir avietėmis

2022-10-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Tinginių vyniotinis su kondensuotu pienu, varške ir avietėmis
Jeigu man lieptų pasirinkti, ką aš labiau mėgstu gaminti rimtus patiekalus tokius, kaip sriubos, troškiniai ar desertus. Tikriausiai linkčiau prie desertų. Tačiau man jiems reikia įkvėpimo ir susikaupimo. Iškepus pyragą ar šiaip pagaminus desertą ir šeimą pakvietus pasmaguriauti prie arbatos ar kavos puodelio, nori nenori namuose padvelkia ramybe ir jaukumu.

Tad kuo daugiau jaukių akimirkų jūsų ir mano namuose.

Ingredientai

    • sausainiai: 3 pakelių (po 180 gramų)
    • sviestas: 170 gramų
    • kondensuotas pienas: 370 gramų
    • varškė: 500 gramų
    • kokosų drožlės: 50 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    Papuošimui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • uogos
    • mėtų lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius sutrupiname iki trupinių. Man patogiausia tai daryti maisto kombaino pagalba.
  2. 2. Sviestą ištirpiname.
  3. Reklama
  4. 3. Sausainius maišome su tirpintu sviestu ir 170 g kondensuoto pieno. Gerai išmaišome.
  5. 4. Ant stalo klojame kepimo popieriaus ir paskleidžiame trupinius, kad gautųsi kvadratas. Kočėlu pakočiojame, kad trupiniai gerai suliptų tarpusavyje, kitu atveju bus sunku suvynioti.
  6. 5. Varškę maišome su kokoso drožlėmis, kondensuotu pienu, citrinos sultimis. Paskleidžiame tolygiai ant sausainių pado. Viena linija gražiai išdėliojame avietes. Kepimo popieriaus pagalba susukame vyniotinį stipriai suspaudžiant.
  7. 6. Dedame bent valandai į šaldytuvą sutvirtėti.
  8. 7. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su grietinėle. Apliejame vyniotinį šokolado glaistu.
  9. 8. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.
Tinginių vyniotinis su kondensuotu pienu, varške ir avietėmis

Vytautas

Dėkoju už gerą receptą
Atsakyti