Keksas su obuoliais, migdolais, rozmarinais ir sviestu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keksas su obuoliais, migdolais, rozmarinais ir sviestu
Šis keksas su obuoliais gaunasi netradicinis, nes jame yra naudojamas rozmarinas. Mane šis ingredientas labai nustebino, tad turėjau išmėginti. Rezultatas gavosi tiesiog puikus. Kekso neliko per kelias minutes! 

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 400 gramų
    • obuoliai: 6 (maži)
    • kepinti ir smulkinti migdolai: 60 gramų
    • šviežių rozmarinų lapeliai: 1 šakelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius. Suberiame miltus bei kepimo miltelius bei išmaišome.
  2. 2. Tuomet obuolius supjaustome nedidelėmis skiltelėmis bei kartu su migdolais bei smulkiai supjaustytais rozmarinų lapeliais atsargiai įmaišome į masę.
  3. 3. Galiausiai kekso formą ištepame sviestu ir sudedame paruoštą tešlą.
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minutes. Skanaujame!
  5. keksas su obuoliais ir riešutais
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Karališkas obuolinis keksas
(2)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Margas keksas | Receptas
(25)