Kalėdinis meduolinis keksas su grietine

2020-12-11 Autorius Santa Maria

Kalėdinis meduolinis keksas su grietine
Nei vienas per Kalėdas prie stalo sėdintis neatsisakys tokio skanaus, drėgno ir minkšto kekso gabaliuko, kuris yra patiekiamas prie kavos ar arbatos puodelio. Toks keksas yra gaminamas su grietine, tad gaunasi itin drėgnas bei gardus!

Ingredientai

    • sviestas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 350 mililitrų
    • grietinė: 200 mililitrų
    • miltai: 400 mililitrų
    • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • meduolių prieskoniai: 3 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada ištirpiname sviestą ir leidžiame jam truputį atvėsti.
  3. 3. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi.
  4. 4. Sudedame grietinę bei lydytą sviestą, išplakame iki vientisos masės.
  5. 5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei meduolių prieskoniais. Įmaišome į tešlą.
  6. 6. Po to supilame tešlą į riebalais išteptą kepimo formą.
  7. 7. Kepame ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50-60 minučių. Lepinamės! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. :)
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)