Karšto vyno receptas - Tobulas karštas vynas

2021-02-19 Autorius WorldRecipes.lt

Karšto vyno receptas - Tobulas karštas vynas
Šį kartą labai noriu su Jumis visais pasidalinti pačio paprasčiausio,  bet pačio tobuliausio karšto vyno receptu. Kokia gi žiema be karšto vyno? Aš labai mėgstu šį gėrimą ir žiemos metu lepinuosi juo bent vieną kartą savaitėje.

Patys pirmieji karšto vyno receptai atsirado dar Senovės Romoje, o po to šį gėrimą labai pamėgo ir viduramžių Europos gyventojai. Šiomis dienomis karštą vyną mes esame pripratę gaminti bei gerti žiemą ir per Kalėdas. Karštam vynui pagaminti labiausiai tiks raudonas sausas bei pusiau sausas vynai. Tai yra alkoholinis gėrimas, bet laipsnių jame gali būti daugiau arba mažiau, pvz. Vokietijoje karštame vyne negali būti mažiau nei 7% spirito. Aš pati įprastai užsisakau puodelį karšto vyno kavinėse, restoranuose arba lauke prie eglutės, bet jį galite gana lengvai pasigaminti ir savo virtuvėje. Yra 2 variantai recepto: su vandeniu ir be vandens. Šį kartą aš noriu pasidalinti karšto vyno receptu be vandens.

Beje, seniau jau dalinausi kaip pasigaminti nealkoholinį karštą vyną, tiems kas nenori laipsnių. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausas raudonas vynas: 1 butelio (700 mililitrų)
    • prieskoniai karštam vynui: 1 pakelio
    • apelsinai: 2
    • citrinos: 1 nedidelės
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (arba medus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vyną supilame į puodą.
  2. 2. Tada įberiame visus prieskonius iš maišelio.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išspaudžiame sultis iš citrinos.
  5. 4. Įdedame pjaustytus apelsinų gabaliukus.
  6. 5. Įdedame cukrų.
  7. 6. Vyną kaitiname ant ugnies nepamiršdami kartas nuo karto permaišyti, kol nedingsta balta puta, kuri atsiranda nuo prieskonių.
  8. 7. Po to nuimame nuo kaitros ir palaikome maždaug 15-20 minučių po dangčiu. Lepinamės!
  9. 8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų gerą receptą (anglų kalba), kuris patiko man ir mano vyrui. Jei ir Jums būtų įdomu, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Karšto vyno receptas - Tobulas karštas vynas
Karšto vyno receptas - Tobulas karštas vynas

Tom

Dariau viska pagal receptą, bet gavosi gan rūgštus. :)
Atsakyti

Audra

Vynas įgavo kartoką skonį nuo apelsino žievelės...
Atsakyti

Lina

Citrina neturi eiti i karsta vyna. Cukrus dedasi tik nuemus nuo ugnies!
Atsakyti
Sangria su vaisiais
(1)