Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamėgta Sangria su vaisiais, kuri pavyksta puikiai. Paruošimui labai ilgai neužtruksite (tik reikės kantriai išlaukti), o galėsite pasimėgauti tikrai nuostabiu gėrimu. Tad nieko nelaukiam ir einame gaminti! :)
Ingredientai
vyno "Sangria Torres" (puikiai tinka ir kitų gamintojų)
apelsino arba citrinos
šviežių nektarino gabaliukų
konservuotų ananasų gabaliukų
ananasų sulčių: šiek tiek
cukraus: pagal skonį
ledukų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vaisius supjaustykite gabaliukais, pridėkite apelsinų arba citrinų skiltelių ir užpilkite raudonu vynu. Aš gamindama naudojau iš Maljorkos parsivežtą Torres Sangria, bet kaip rašiau anksčiau - čia galima naudoti bet kokį, net ir pigiausią raudonąjį vyną.
2. Pagal savo skonį pasaldinkite ir laikykite šaldytuve per visą naktį.
Reklama
3. Praėjus parai, vyną perkoškite.
4. Taurėse išdėliokite ledukus, šviežiai įpjaustykite apelsinų skiltelių ir mėgstamų vaisių gabaliukų, ir viską užpilkite per naktį išlaikytu vynu. Kad išgaučiau dar gaivesnį ir lengvesnį gėrimą, aš Sangrią taurėse dar šiek tiek atskiedžiau konservuotų ananasų sultimis.
5. Prie šio gėrimo būtinai patiekiame Tapas užkandėlių - Ispanijoje tai gali reikšti praktiškai bet ką, kas patiekiama prie alaus arba vyno: nuo sumuštinukų, sūrio arba kumpio vėrinukų su alyvuogėmis, arba net karštų mėsos kukulaičių su aštriu padažu. Mūsų tapas š įkartą buvo sūrio krepšeliai su įdaru. Skanaus!