Prisimenu patį pirmą kartą, kai paragavau svarainių trauktinės, į svečius jos atsinešė draugė. Trauktinę pagamino jos senelė, o skonis buvo iš ties apgaulingas! Įsipili taurelę, lėtai gurkšnoji, siurbčioji, plepi, o alkoholio visai nesijaučia. Tik šypsena platėja ir širdis tampa atviresnė. Skonis taip pat labai puikus – saldus, šiek tiek rūgštus, kvapas iš vis fantastiškas. Tačiau besimėgaujant nereiktų pamiršti, kad ji tokia pat stipri, kaip degtinė (~ 40 promylių).
Svarainiai, tai lyg lietuviškosios citrinos: kupini vitamino C, labai kvapnūs ir rūgštūs. Jie puikiai tinka ne tik trauktinei, bet ir sirupui, džemui ar desertams. Šiuos aš nusiskyniau kaime, jei neturite savo kaimo ar kaimynų, kurie augintų šiuos geltonus gražuolius – apsilankykite sezono metu turguje ir esu faktiškai garantuota, kad jų rasite.
Svarainių trauktinė – labai gražios ir subtilios gintarinės spalvos. Rekomenduoju ją laikyti gražiame butelyje bei patiekti dailiose taurelėse su ledukais. Puikiai tiks pietų pabaigai su draugais tad rekomenduoju išbandyti.