Svarainių užpiltinė-trauktinė su medumi - Svaraininė

2021-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

Svarainių užpiltinė-trauktinė su medumi - Svaraininė
Kai norisi pasilepinti skaniu gėrimu pagamintu namie, naudokite šį receptą. Nuostabiam gėrimui gaminti panaudosime svarainius ir degtinę.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svarainiai: 500 gramų
    • medus: 250 gramų (tinka ir cukrus)
    • kokybiška degtinė: 700 mililitrų (arba spiritas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svarainius perpjauname perpus, išvalome sėklalizdžius bei supjaustome griežinėliais.
  2. 2. Supjaustytus svarainius sudedame į stiklainį, supilame medų bei degtinę.
  3. Reklama
  4. 3. Stiklainį užsukame ir gerai supurtome, kad medus aptirptų.
  5. 4. Stiklainį su svarainiais laikome tamsioje nešiltoje vietoje maždaug mėnesį laiko. Kartas nuo karto stiklainį supurtome.
  6. 5. Po mėnesio perkošiame. Svaraininę laikome šaldytuve arba vėsioje vietoje.
  7. 6. Jeigu turite kantrybės ir svaraininę dar pabrandinsite šaldytuve keletą mėnesių, skonis dar labiau pagerės.
  8. 7. Svarainius laikome šaldytuve ir naudojame kaip svaiginantį desertą arba desertų, paštetu, mėsos vyniotinių priedą! Skanaus!

Juste

Laikau svaraininę jau daugiau nei mėnesis, tačiau ji vis dar skaidri, neįgauna gražios gintarinės spalvos. Gal numanote kodėl?
Atsakyti

Antanas

Svarainius užpilti cukrumi arba medumi ir laikyti kol atsiras sirupas ir tik tada užpilti degtine
Naminis apelsinų likeris
(4)
Naminis obuolių vynas
(15)