Marmurinis kavos keksas

2019-03-18 Autorius Baltoje lėkštėje

Marmurinis kavos keksas
Labai gardus marmurinis kavos keksas, gaunasi minkštas ir visai ne sausas. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Pats tas pasilepinti prie kavos ar arbatos puodelio. Šis desertas labai patinka visiems mano vaikams. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • labai minkštas sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 70 mililitrų
    • kakava: 20 gramų
    • stipri kava: 5 arbatinių šaukštelių
    • džiūvėsėliai (formos pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą gerai išsukite su cukrumi bei druska.
  2. 2. Muškite po vieną kiaušinį bei gerai po kiekvieno išplakite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite į sviesto masę bei gerai išmaišykite, maišydamos supilkite pieną.
  5. 4. Trečdalį tešlos masės atidėkite į kitą indą. Į ją įmaišykite kakavą ir 5 arbatinius šaukštelius kavos bei išmaišykite.
  6. 5. Tuomet kekso formą patepkite riebalais bei apibarstome džiuvesėliais.
  7. 6. Dėkite puse baltos masės, visą rudą bei ant viršaus likusią baltą.
  8. 7. Tada kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar jau iškepė. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Purus keksas su spanguolėmis
(1)
Karališkas obuolinis keksas
(2)