Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
Gamindama naudojau 24x14 centimetrų dydžio keksinę formą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 150 gramų
    • kakava: 45 gramų
    • soda: 0,75 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,25 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cinamonas: 0,25 šaukštelio
    • juodo šokolodo gabalėliai: 100 gramų (arba kitokio)
    • kiaušiniai: 2 (vidutinių)
    • baltas cukrus: 100 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus: 125 mililitrų
    • cukinijos: 220 gramų (sutarkuotos burokine tarka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje okaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame pailgą kekso formą.
  2. 2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską bei cinamoną. Įmaišome šokolado gabalėlius. Atidedame į šoną.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kitame dubenyje paplakame kiaušinius, beriame abiejų rūšių cukrų, pilame vanilę bei viską gerai išplakame. Įmaišome aliejų bei sutarkuotas cukinijas.
  5. 4. Galiausiai suberiame miltų mišinį bei maišome, kol neliks sausų miltų.
  6. 5. Tada supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių.
  7. 6. Kepame maždaug 55–65 minutes (tikriname mediniu pagaliuku). Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Jei kakava sušokusi į gabalėlius, persijojame.
  9. 8. Pastebėjimas: Cinamonas nėra privalomas, bet jis išryškina šokolado skonį.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių cukinijų keksų receptų rasite: Šokoladiniai cukinijų keksai.
Keksas su uogiene
(1)
Velykinis citrinų keksas
(7)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)