Bananinis keksas su šokolado gabaliukais ir riešutais

2023-11-23 Autorius WorldRecipes.lt

Bananinis keksas su šokolado gabaliukais ir riešutais
Šiandien Jums rodau savo labai pamiltą keksą, kurį kepiau jau ne vieną kartą. Ingredientai visi paprasti, pas daugumą lengvai randami arba tikrai randami artimiausioje parduotuvėje. Paruošimas taip pat toks paprastas, kad pavyks net ir žmogui, kuris neseniai pradėjo sukiotis virtuvėje. Tad labai rekomenduoju imti šį receptą ir išmėginti jau šiandien. Tikrai skanus desertas prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio bus garantuotas. :)

Iš tokios pat tešlos galite kepti ir ne vieną didelį keksą, o keksiukus, gaunasi taipogi labai skanūs. Iš tokio kiekio pavyks iškepti maždaug 12 keksiukų.

Ingredientai

    • kiaušinių: 3
    • sviesto: 200 gramų
    • cukraus: 250 gramų
    • kefyro: ~250 mililitrų
    • miltų: 320 gramų
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos: žiupsnelio
    • bananų: 3
    • riešutų: 50 gramų (naudojau migdolus)
    • šokolado: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite, kai pravės - supilkite į kiaušinių masę. Įmaišykite kefyrą, miltus su kepimo milteliais bei druska.
  2. 2. Tuomet bananus supjaustykite riekelėmis, šokoladą - gabaliukais, riešutus pasmulkinkite bei įmaišykite į tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepimo formą ištepkite su riebalais.
  5. 4. Supilkite tešlą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (patikrinkite mediniu iešmeliu).
  6. 5. Pjaustykite ir mėgaukitės.:)
Drėgnas morkų keksas
(13)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)