Skanus ir greitas Sekretorės keksas su kefyru pagal Beatą

2021-05-30 Autorius WorldRecipes.lt

Skanus ir greitas Sekretorės keksas su kefyru pagal Beatą
Šis Beatos keksas tikrai užskaitytas! Labai lengvai pagaminamas, drėgnas ir purus, tuo pačiu greitai pagaminamas. Šis tikrai pateks į mėgstamiausių keksų sąrašą ir bus gaminamas dar ne vieną kartą. 

Taip pat negaliu pasakyti, kodėl šis receptas turi pavadinimą sekretorės (gal kokia darbuotoja atnešė kolegas pavaišinti?), bet kadangi buvo toks pavadinimas, tai aš jį ir palikau. Gal žmonės būtent tokio recepto ir ieškos. 

Taip pat jeigu norisi, į šį keksą galima įdėti džiovintų arba šaldytų mėgstamų uogų.

Ingredientai

    • cukrus: 125 gramų (trijų ketvirtadalių puodelio; 1 puodelis - 236 mililitrai)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros
    • kiaušiniai: 2
    • kefyras: 0,5 puodelio
    • miltai: 250 gramų (2 puodelių)
    • kepimo milteliai: 11 gramų (~2 nubrauktų arbatinių šaukštelių)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. 2. Tada po vieną įplakite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
  3. Reklama
  4. 3. Po to supilkite kefyrą ir gerai išplakite.
  5. 4. Miltus persijokite bei sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
  6. 5. Į plakinį pilkite miltus ir išmaišykite. Tešla gausis ganėtinai tiršta.
  7. 6. Jeigu į keksą nuspręsti dėti džiovintus vaisius, juos pavoliokite miltuose (geriau paimti kelis šaukštus iš keksui skirtų, ir kiek atlieka miltų nuo voliojimo - grąžinti keksui, šitaip tikrai neviršysite miltų kiekio).
  8. 7. Kekso kepimo formą, jeigu ji ne silikoninė, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, jų perteklių iškratykite.
  9. 8. Supilkite į formą tešlą.
  10. 9. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Aš pati dar į pabaigą pridengiau folija, nes viršus pradėjo degti, o keksas dar nebuvo pilnai iškepęs. Ar jau iškepęs - tikrinkite su mediniu iešmeliu.
  11. 10. Iš orkaitės išimtam keksui leiskite kiek pravėsti formoje, galutinai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekdami, jeigu norisi, galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Karališkas obuolinis keksas
(2)
Drėgnas morkų keksas
(13)
Velykinis citrinų keksas
(7)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)