Ne visada pusryčiai privalo būti patys sveikiausi, kartas nuo karto jie gali būti tiesiog labai skanūs ir skirti pasilepinimui. Tokie kartais būna ir man savaitgalio pusryčiai, kai turint daugiau laisvo laiko, galima prisikepti blynų,
vaflių,
cinamoninių bandelių arba… kaip šiuo atveju tobulo skonio keksą. Taip, tikrai tobulai skanų keksą su raudonaisiais apelsinais, kuris tiesiog ištirpsta burnoje, prie kavos puodelio. Ir pagaminamas jis gana greitai – per kelias minutes išplaksite tešla, mažiau nei 60 minučių orkaitėje ir garuojantis desertas pusryčiams jau paruoštas.
Bet tuo pačiu, tenka pripažinti, kad mano šeimoje keksai tikrai nėra patys mylimiausi desertai. Jie mėgsta kitokius desertus. Bet va man keksai labai patinka. Tad šį kartą desertas buvo skirtas man. Bet aišku, pamačiusi šeima, kaip skaniai aš valgau irgi ėmė po gabaliuką... dar po gabaliuką ir kekso greit neliko!
Raudonųjų apelsinų sezonas yra ganėtinai trumpas, tad rekomenduoju nieko nelaukti ir išsikepti jį jau dabar! Visgi, jei pavėlavote ar negalite rasti raudonųjų apelsinų prie namų esančioje parduotuvėje, drąsiai naudojame paprastus apelsinus - svarbu išsirinkti kuo sultingesnius (ieškome minkštesnių, plonesnę žievelę turinčių apelsinų). Einame gaminti!