Neseniai Jums rodžiau citrininio kekso su citrininiu glajumi receptą, kuris man absoliučiai tobulas. Draugė pamačiusi tą receptą, atsiuntė šio Starbucks kekso receptą su aguonomis ir sakė, kad privalau išmėginti, nes jis taip pat be galo skanus. Tad neliko nieko kito, tik imti ir pasigaminti. Ji tikrai buvo teisi, keksas be galo skanus. Jeigu esate aguonų mėgėjas visokiuose pyraguose, tai būtinai rinkitės šį variantą, jei labiau mėgstate variantu be jų, tai likite prie mano pirminio recepto. :)
1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą.
2. Tuomet didesniame dubenyje sumaišykite kiaušinius, sviestą, cukrų, vanilės bei citrinų ekstraktus, citrinų sultis, aliejų iki vientisos masės.
Reklama
3. Tada įmaišykite sausąjį mišinį, berkite aguonas bei citrinos žievelę.
4. Tešlą sukrėskite į kekso kepimo formą bei kepkite maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusį bei atvėsusį keksą galite aplieti glazūra, paruošta kaitinant ketvirtadalį puodelio vandens, trečdalį puodelio cukraus bei ketvirtadalį puodelio citrinos sulčių. Skanaus!
Jolanta
Bene visa maistą, kuris yra su aguonomis, dievinu. Tai pamačius jūsų receptą iškart nubėgau į parduotuvę susipirkti visus produktus ir grįžus puoliau gaminti. Labai geras skonis, visiems namiškiams labai patiko. Tik aš dėjau daugiau aguonų ir nedariau glazūros, kam tos papildomos kalorijos:))))
Atsakyti
Jūratė
Puodelis ? Tai kokios talpos arba kiek mililitrų ?
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti