Paprastas grietinėlės keksas

2017-10-17 Autorius Samčio užrašai

Paprastas grietinėlės keksas
Šis keksas buvo keptas draugų vasaros metu pasisėdėjimui prie vandens ir kavos. Buvo labai gerai įvertintas, nes likučius draugai pasiėmė su savimi namo. Pamėginkite ir Jūs. Gal ir Jums labai patiks šis fantastiškas receptas! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 230 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • grietinėlė: 350 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Grietinėlę išplakite iki putų.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi bei paprastu cukrumi. Į kiaušinių masę sudėkite grietinėlę bei dar paplakite maždaug porą minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Įsijokite miltus, sumaišytus su druska bei kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
  5. 4. Tada pilkite į skardą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi.
  6. 5. Galiausiai kepkite maždaug 30-35 minutes. Skanaukite!
Paprastas grietinėlės keksas
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)