Purus senovinis sviestinis keksas

2023-06-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Purus senovinis sviestinis keksas
Šiandieną mano visa virtuvė kvepėjo vaikyste. Mano asmenine vaikyste. Tikrai neabejoju, kad kiekvienas žmogus iš savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia mus atgal į mūsų vaikystę.

Šis senovinis purus sviestinis keksas iš mano vaikystės, tik jame būdavo dar ir razinų... Kai tik susiruošiau kepti šį keksą ir atėjo eilė razinoms, apsidairiau aplink ir supratau, kad keksas šį kartą bus be jų, nes mano dukra suvalgė visas razinas... Vienoje razinų įdėjau balto šokolado lašelius, bet jums būtinai, būtinai rekomenduoju dėti razinas. Keksas gavosi purus, minkštas... kvepiantis vanile. 

Labai mėgstu šį keksą ir atrodo, kad kiekvieną kartą galėčiau kepti tik jį, bet kartas nuo karto paįvairinimui pasigaminu ir šiuos keksus, kuriuos mėgsta visa mano šeima.

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • kiaušiniai: 4
    • razinos: 150 gramų (arba balto šokolado lašeliai)
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą sukame mediniu šaukštu, kol jis taps purus bei pašviesės. Mušame po vieną kiaušinį, beriame po šiek tiek miltų ir kas kartą gerai su šaukštu išsukame. Sudėjus visus kiaušinius bei subėrus miltus mišinį tešla bus tiršta, bet puri.
  3. Reklama
  4. 3. Patarimas: Jeigu kiaušiniai mažoki bei tešla labai kieta, įpilame truputį pieno.
  5. 4. Tada nuplautas bei nusausintas razinas sumaišome su šaukštu miltų ir įmaišome į tešlą (aš pati naudojau šokoladą, tai jį subėriau ir išmaišiau).
  6. 5. Po to tešlą pilame į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-90 minučių, kol gerai iškeps.
  7. 6. Atvėsiname. Skanaujame!
  8. purus senovinis sviestinis keksas su razinomis arba baltu šokoladu
  9. 7. Patarimas: Labai gardu su pienu arba mėgstamos arbatos puodeliu.
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Purus senovinis sviestinis keksas
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)