Turkiškas žalias špinatų pyragas - keksas

2022-06-23 Autorius WorldRecipes.lt

Turkiškas žalias špinatų pyragas - keksas
Nors dabar ir nėra švento Patriko diena, labai noriu nustebinti jus su skaisčiai žalios spalvos keksu-pyragu. 

Šis kiek neįprastos spalvos keksas yra kepamas su …špinatais!! Taip kaip kepiniams dažnokai yra naudojami burokai, taip, pasirodo, nepaprastai tinka ir špinatai. Tik pažvelkite - skaisčiai žalia spalva nepasikeis net keksui kepant!

Šį skanų turkišką žalią keksą-pyragą pirmą kartą pamačiau ir paragavau Stambule, kai laukėme savo lėktuvo į Seulą. Stambulo oro uosto tranzito salėje, antrame aukšte, yra tokia litin miela kavinukė, kurioje parduodamas organiškas maistas, fantastiškai skani kava, namie pagaminti jogurtai, salotos, gėrimai, ir, žinoma, švieži, dar šilti pyragai. Taip mane sužavėjo šis, žaliasis, kad grįžusi namo, internete susiradau jo receptą ir jį iškepiau. Tikrai abejingų nepaliko nei skonis, nei ypatingai graži žalia spalva. :)

Šio kekso tešlą galima naudoti ir kepant keksiukus. Padekoruoti plaktos grietinėlės kepurėle jie atrodo tiesiog fantastiškai, ir net neabejoju, itin patiks mažiesiems ragautojams. Taip pat galima kepti paprastoje apvalioje arba kvardatinėje formoje, ir perpjovus išilgai perpus pertepti maskarponės ir grietinėlės kremu. Gausite nepaprastai skanų žalią tortą!:) 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 stiklinės
    • švieži špinatai: 180 gramų (iš šio kiekio turi gautis 1 stiklinė sutrintų špinatų)
    • augalinis aliejus: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskabome špinatų lapelius nuo kotelių.
  2. 2. Tada sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir sutriname iki piure konsistencijos (mano kombainui sunkiai sekėsi trinti špinatus, tad aš įmušiau vieną kiaušinį ir sutryniau kartu su juo).
  3. 3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol jie tampa purūs. Įpilame citrinos sulčių ir supilame aliejų ir vieną stiklinę sutrintų špinatų. Išmaišome.
  4. 4. Atskirame inde sumaišome visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilame špinatų masę ir viską gerai sumaišome.
  5. 5. Tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką ištrauksime jį sausą. Skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau špinatų pyragų receptų rasite: Špinatų pyragai.
Mielinių bandelių pyragas su razinomis
(4)