Obuolienės pyragas su varškės sluoksniu

2024-03-03 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolienės pyragas su varškės sluoksniu
Namie turiu daug prisigamintos obuolienės ir pradėjau galvoti ką skanaus su ja paruošus. Ir tada prisiminiau, kad jau iš senų laikų turiu labai gerą pyrago receptą su varškės sluoksniu. Tad jį susiradau ir išsikepiau šį pyragą. Buvo iškart suvalgytas, tad kitą dieną kepiau jį dar kartą. Ir vėl susivalgė labai greitai. O šiandien atėjo laikas ir jums jį pasigaminti. Tikrai valgydami pirštelius laižysite! ;)

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 24-26 centimetrų tortinei.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai: 
    • minkštas sviestas: 200 gramų
    • miltai: 350 gramų
    • cukrus: 30 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    Varškės sluoksniui:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • 9% riebumo varškė: 500 gramų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai suminkome sviestą su miltais, cukrumi bei cinamonu. Turėtų gautis puri trupinių masė.
  2. 2. Porą saujų atsidedame, o likusią tešlą sudedame į kepimo formą, rankomis suformuojame pagrindą.
  3. Reklama
  4. 3. Formos dugną išklojame su kepimo popieriumi.
  5. 4. Varkės sluoksniui paruošti išsukame kiaušinius su cukrumi iki purios, balkšvos masės.
  6. 5. Tuomet sudedame varškę, krakmolą ir gerai išmaišome.
  7. 6. Ant pagrindo supilame varškės sluoksnį, sukrečiame obuolienę, tolygiai paskirstydamos ant viso paviršiaus.
  8. 7. Pabarstome atidėtais tešlos trupiniais.
  9. 8. Kepame maždaug 60 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Lepinamės!
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)
Obuolių trupiniuotis
(7)