Tradicinis olandiškas obuolių pyragas su razinomis ir cinamonu

2023-08-02 Autorius WorldRecipes.lt

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas su razinomis ir cinamonu
Sugundė mane šio pyrago recepto nuotrauka viename receptų žurnale. Tad nieko labai ilgai nelaukus aš irgi nusprendžiau tokį išsikepti. Tikrai, kaip ir buvo išgirtas, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas su razinomis ir cinamonu gavosi nuostabiai skanus! Rekomenduoju ir Jums pamėginti. Tikrai bus kepamas dar ne vieną kartą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nuluptų ir supjaustytų obuolių: 800 gramų
    • miltų: 300 gramų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviesto: 200 gramų
    • cukraus pudros: 160 gramų
    • cukraus pudros: 75 gramų (įdarui)
    • druskos: žiupsnelio
    • kiaušinių: 1 (+1 trynio)
    • razinų: 75 gramų
    • cinamono: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užpilkite razinas karštu vandeniu ir palikite išmirkti.
  2. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 160 gramų cukraus pudros ir žiupsnelį druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai.
  5. 4. Įmuškite vieną kiaušinio trynį ir minkykite, kol gausite vientisą, lygią ir minkštą tešlą.
  6. 5. Kepimo popieriumi išklokite 24 centimetrų skersmens formą ir dviem trečdaliais paruoštos tešlos išlipdome dugną su aukštais borteliais.
  7. 6. Likusį trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
  8. 7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 8. Nusausinkite razinas popieriniu rankšluosčiu.
  10. 9. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sumaišykite su razinomis, 2 šaukštais cukraus pudros ir cinamonu.
  11. 10. Ant tešlos pagrindo pabarstykite 50 gramų cukraus pudros ir supilkite obuolių įdarą.
  12. 11. Iš šaldytuvo išimkite tešlos likutį ir tarp delnų iškočiokite plonas juosteles. Iš jų sudėliokite tinklelį ant pyrago paviršiaus.
  13. 12. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite maždaug 70 minučių. Jeigu pyrago viršus pradėtų rusti per greitai, uždenkite folija.
  14. 13. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir mažiausiai 10 minučių palaukite, kol pravės.
  15. 14. Patiekite su kaušeliu ledų arba plakta grietinėle. Be galo skanu! Pasilepinkit!
  16. iškeptas olandiškas obuolių pyragas su razinomis ir cinamonu
  17. 15. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.