Trupininis obuolių pyragas su maskarpone ir varške

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis obuolių pyragas su maskarpone ir varške
Tai tobulasis obuolių pyragas su maskarpone, kurį aš galėčiau valgyti ir valgyti, jei tik po to kelnių saga ant manęs nepyktų. Gal jis ir nėra pats sveikiausias, bet kad vienas iš skaniausių trupininių pyragų, tai garantuotai. Kaip tik jo pagaminu, taip šeima tą pačią dieną jį ir suvalgo, su priekaištais, kad jo turėjo būti daug daugiau. Pamėginkite pagaminti ir Jūs, garantuoju, kad taip pat sulauksite tokių priekaištų, o gal net patys ir nespėsite paragauti, jei šeima didesnė. :)

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sviestas: 150 gramų
    • miltai: 190 gramų
    • cukrus: 90 gramų
    • migdolų riešutai: 150 gramų
    Įdarui:
    • maskarponė: 250 gramų
    • pertrinta varškė: 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 90 gramų
    • citrinos: 1
    • obuoliai: 3-5
    • spanguolės: 1 saujelės (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įjungiame orkaitę nustačiusios 170 laipsnių temperatūrą.
  2. 2. Tuomet migdolus paberiame ant lentos bei dideliu peiliu sukapojame.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą išimtą iš šaldytuvo supjaustome gabalėliais, sudedame į dubenį su miltais, cukrumi, migdolais bei gniaužome pirštais kol viskas virs trupiniais ir nebeliks sviesto gabalų.
  5. 4. Tada kepimo formą (aš pati naudojau keturkampę 20×20 cm.) išklojame su kepimo popieriumi.
  6. 5. Suberiame du trečdalius trupinių, išlyginame bei suspaudžiame. Kepame maždaug 10-15 minučių, kol pasimatys, kad pradeda apskrusti.
  7. 6. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiame įdarą. Maskarponę sumaišome su varške, kiaušiniais bei cukrumi.
  8. 7. Įtarkuojame gerai nuplautos citrinos žievelės bei įspaudžiame citrinos sulčių. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis.
  9. 8. Po to ant iškepusio pagrindo supilame maskarponės - varškės masę.
  10. 9. Ant viršaus sudedame obuolius, perbarstydamos spanguolėmis. Obuoliai truputį paskęs varškėje, taip ir turi būti.
  11. 10. Apibarstome likusiais trupiniais.
  12. 11. Kepame maždaug 40 minučių, kol pasimatys, kad viršus apkepęs.
  13. 12. Valgome kai bus visiškai atvėsęs. Skanaus!

Aldona

Koks man jis tobulas. Bus gaminamas ne vieną ir ne du kartus tai tikrai. :)
Atsakyti

Svl

Manau kad būtinai pabandysiu. Tik be riešutų...Alergija
Atsakyti

Dana

man tai atrodo visko per daug - ir produktų, ir laiko prasme. Mano obuoliu pyragą giria visi, kas paragauja, o užtrunku neilgai :)
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Tai galėjote komentare pasidalinti receptu ir nuotrauka. :) Ačiū! :)

Aldona

Aš kepu sveikesnį, t.y. su mažiau glitimo, bet skanų: 4 kiaušiniai, cukraus 90gr., + druskos žiupsnelis išplaku. 100ml. Pieno šildau su 150gr. Sviesto. Palengva maišant supilu į kiaušinių plakinį. 200 gr. avižinių miltų sumaišau su 100-150 gr. kvietinių miltų. (miltų dedu tiek, kad tešla nebūtų nei labai skysta, nei tiršta.) Į miltus įmaišyti 1,5 šaukštelio kepimo miltelių. Obuoliai nemažais gabalėliais. apie 5 6 vnt. Aš dedu ir daugiau. Užtarkuoti citrinos žievelės, 1/2 citrinos sulčių, užbarstyt cinamono, 90 gr. rudojo cukraus, g.b. ir mažiau, jei saldesni obuoliai. Išmaišyt. Obuolius sudėti į skardą, užpilt tešlą. Mentele permaišyt, kad obuoliai susimaišytų su tešla. Skardą ištept būtina riebalais! Kepti 180 temp. 40 min. Skanaus🤗
Atsakyti