Obuolių pyragas "3 stiklinės" su pienu ir manais

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas "3 stiklinės" su pienu ir manais
Tokį obuolių pyragą, pavadinimu "3 stiklinės", kuris yra ruošiamas su pienu ir manų kruopomis, itin lengva pagaminti!

Sumaišykite vos 3 ingredientų stiklines, padarykite įdarą - ir viskas: liko tik sulaukti, kol orkaitė užbaigs jūsų pradėtą darbą! Svarbiausia, reikia pasirinkti sultingus obuolius: nuo to priklausys kepinio kokybė. Pyragas gaunasi švelnus bei gardus. O kas gi nemėgsta obuolių pyragų? Visi juos mėgsta, bet ne visada yra laiko terliotis su tešla. Tokį kulinarinio meno šedevrą gali padaryti net pradedantysis kulinaras bei pradžiuginti savo artimuosius ir draugus gardžiu aromatingu kepiniu. Pyragai su obuoliais ir žiemą padovanos jums dalelę saulėtos vasaros. Daugiau nieko nebelaukiam ir imamės šio pyrago gamybos! 

Ingredientai

    • Manų kruopos: 1 stikl. (160 g)
    • Kvietiniai miltų: 1 stikl. (130 g)
    • Cukrus: 1 stikl. (180 g)
    • Kepimo miltelių: 1,5 arb. š.
    • Obuoliai: 5 vnt. (labai dideli arba 8-9 mažesni)
    • Sviestas: 30 g
    • Pienas: 1 stikl. (200 ml)
    • Citrinos sultys: 2-3 valg. š.
    • Cukraus pudra (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Obuolius, kruopščiai nuplautus bei nusausintus, kartu su žievele sutarkuoti stambia tarka.
  2. 2. Tuomet obuolių masę dėti į dubenį bei aplieti citrinos sultimis. Visus sausus ingredientus maišyti viename dubenyje: miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius.
  3. 3. Pyragui paruošti 20 cm diametro išardomą formą.
  4. 4. Formą ištepti aliejumi, uždengti kepimo popieriumi ir vėl ištepti.
  5. 5. Sausą mišinį dalinti į 4 lygias dalis.
  6. 6. Tarkuotus obuolius dalinti į 3 dalis.
  7. 7. Į formą berti pirmą dalį sauso mišinio, išlyginti sluoksnį.
  8. 8. Dėti obuolius, išlyginti.
  9. 9. Pakartoti sluoksnius bei pabaigt sausu mišiniu.
  10. 10. Sviestą dėti į pieną, pašildyti mišinį ir aplieti pyrago viršų.
  11. 11. Šakute, plonu peiliu arba virbalu subadyti visą pyragą, kad pienas susigertų į visus sluoksnius.
  12. 12. Dėti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę maždaug 40-50 min.
  13. 13. Pyragui leisti atvėsti maždaug 10-15 min ir išimti iš formos.
  14. 14. Viršų pabarstyti cukraus pudra.

Giedre Seduikiene

Labai skanus pyragas, tik 5 obuolių mažoka, nebent labai didžiuliai.
Atsakyti

Birute

Tik foto grazi, pyragas be skonio
Atsakyti

lilija

nežinau tikrai pyragas skanus tik nepilu pieno o viska darau taip sumaišius dali ant dugno per vidurį obuoliu po to vėl mišinį ir ant viršaus papjaustau ar patarkuoju sviesto labai skanu s sviestu

zosyte

Tikrai tikiu jusu zodziais tik grazi reklama,o svarbiausiai tik laikink

Jurgucis

o man atrodo skonin draugu nera,o gal paci ku pasiulytai gerasnio ar cik pabambec sugebi?

undefined

Be. Skonio būna tik tada, kai nieko nedarai, bet kai dedi produktus,maišai, kepi, tai nesuprantama "be skonio". Kažkas blogai su Jūsų skoniu!

Dangutė

aš dedu į šį pyragą jau nuvalytu obuolių visą kilogramą
Atsakyti

Virginija Jucienė

Pabandysiu išsikept
Atsakyti

Vetre

vietoj manu ka galima dėti?
Atsakyti

monika

tik ka iskepiau, labai skanus. patiko ir vyrui ir anūkams aciu.
Atsakyti

Aldona

Mūsų šeimai tai jis patinka. Dažnai kepu, o šeima lepinasi. Bet aišku dėl skonio neverta ginčytis, kiekvienam savo. :)
Atsakyti

Lina

Aš kepu šį pyragą jau seniai, tik vietoj pieno dedu grietinę arba sviestą. Gaunasi labai skanus. Su pienu dar nekepus.
Atsakyti

jurga

kepu daug metų, tik be pieno, nes pakanka sviesto. dar obuolius maišau su moliūgu (kai turiu). Obuolių tarkuoju daug ir kuo rūgštesnių. Ragavusių/valgiusių atsiliepimai - superiniai.
Atsakyti

Aldona

Labai skanus pyragas. Kepiau daug kartų tik be pieno, patiko!
Atsakyti

Zita

Greita ir skanu tik be pieno
Atsakyti

Odeta

Kepiau pyragą, labai skanus, ir pigus
Atsakyti

Zita

L skanus tik be pieno.Obuolių 1kg
Atsakyti

Li

Obuoliai buvo saldoki, tai įdėjau pas juos spanguolių. Tikrai skanu.
Atsakyti