Šiais metais ganėtinai ankstyvas rabarbarų derlius. Tad jau pradėjau eksperimentus su jais. Neseniai rodžiau trupininį obuolių ir rabarbarų pyragą, kurį išgyrėte, o šiandien noriu pristatyti paprastesnį variantą, kuriam reikia vos 7 ingredientų. Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!
Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens forma.
Ingredientai
kiaušiniai: 4
cukrus: 1 stiklinės
miltai: 1 stiklinės
rabarbarai: 4 kotų
obuoliai: 1-2
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
cukraus pudra (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
2. Tada įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
3. Tuomet įmaišykite kubeliais supjaustytus rabarbarų kotus ir obuolius.
4. Pasiruoštą tešlą pilkite į sviestu išteptą kepimo skardą.
5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 40 min, kol pyragas iškepa ir gražiai apskrunda.